Alisa Stevanovic blir nationell koordinator för UF alumni 2017

Alisa har under december månad blivit framröstad av UF-alumner till att axla rollen som nationell koordinator med uppdraget att utveckla nätverket och representera Sverige i europeiska sammanhang. Varmt grattis säger vi till Alisa!

2016-12-22

Sverige

Alisa drev UF-företaget Lunchie 2015/2016 och har sedan dess varit aktiv i Västmanlands Advisory Board. Idag driver Alisa sitt egna bolag och hoppas kunna inspirera och underlätta för andra UF-alumner att göra detsamma. Den 1 januari kliver hon på sin post som nationell koordinator för UF alumni - ett årligt hedersuppdrag.

Grattis Alisa! Hur känns det?
- Det är en fantastiskt känsla eftersom UF-alumner visat förtroende för mig och vill se de förändringar jag påpekat under mitt kampanjande.

Berätta mer om dig!
- Jag är ung och tjej som många påpekat längs min resa med UF och företagandet. Jag har däremot alla möjligheter i världen och är hungrig på utmaningar. Jag är väldigt målinriktad och det är inte mycket som stoppar mig!

Vad ser du mest fram emot med året?
- Jag ser fram emot att kunna påverka nätverket nationellt genom att implementera de kunskaper och erfarenheter jag fått med mig i bagaget från mitt UF-företagande och mitt egna företag, Findie

Jag vill även väcka samtliga intra- och entreprenörer till liv som Ung Företagsamhet har skapat, då vi är väldigt många, både nya som gamla. Dessutom ska det bli riktigt spännande att få träffa alla regionala Advisory Boards och ta tempen på det europeiska JA Alumni-nätverket.

Vad hoppas du göra för avtryck genom din tid som nationell koordinator?
- Förutom att sätta gemensamma mål för samtliga regioner och uppmana till att ta egna initiativ vill jag främst stärka bryggan där man går från UF till bolag på ett effektivt och hjälpande sätt, med hjälp av partners och min egna erfarenhet tillsammans med teamet på Ung Företagsamhet. Detta är någonting som jag själv fått uppleva och genomföra vilket jag vill underlätta för alla befintliga och framtida företagare.  

Vad är det bästa med UF alumni?
- Det bästa med UF alumni är dessa talangfulla och underbara människor jag får träffa och utvecklas med. Det är magi som uppstår vid de olika slags nätverksträffarna - genom UF alumni träffar du vänner för livet.

Nyheter

 • Framgångsrika bolag inspirerar UF-alumner

  Sverige Under helgen samlas ett åttiotal ungdomar i Stockholm för att ta pulsen på staden, utbyta idéer och inspireras av varandra. Det är dags för det årliga UF alumni weekend.
 • UF alumner deltog under Emax 2017

  Västerbotten Den 18-22 juni arrangerades årets upplaga av Emax 2017, ett event som samlar de främsta unga entreprenörerna för att mötas och få inspiration, kunskap och nätverk. Totalt samlades 87 stycken ungdomar på Chalmers tekniska högskola på Lindholmen i Göteborg.
 • Vad händer sen?

  Halland Nu är UF-året slut så vad händer efter det? Det behöver inte vara slut. Det finns en massa hjälpande händer där ute för dig som är redo att driva vidare din affärsidé, eller för dig som har en helt ny affärsidé på gång.
 • UF alumni Skåne söker nya styrgruppsmedlemmar!

  Skåne Ansök idag och skicka en motivering till varför just DU vill vara med och passar i styrgruppen till ufalumni.skane@ungforetagsamhet.se.
 • En cool alumnihistoria

  Sverige Sven Dahlin har längst resans gång hunnit med att driva eget företag, dömt basket på elitnivå och rekryterats som chef för ett internationellt bolag. För några månader skrev han en Excel-guide som blev viral på Linkedin med 15000 kommenterar och med över 25 000 nedladdningar. Vi ställde några frågor till Sven och blev själva riktigt inspirerade.