De fick UF alumnis utmärkelse för unga ledare

De fyra UF-företagarna imponerade extra på juryn med sin goda förståelse och genuina intresse för ledarskap och entreprenörskap.

2017-05-16

Sverige

 

UF alumni har under våren sökt efter UF-företagare med förmågan att inspirera, utveckla och leda andra människor. Då UF alumni finns över hela Sverige, nominerades en UF-företagare från varje UF-region för att under SM i Ung Företagsamhet möta den slutgiltiga juryn.

Tillsammans med ICA-handlarnas Förbund/Hakon Swenson Stiftelsen utsågs fyra UF-företagare till den fina utmärkelsen. 

Anna Serner, Göteborg
Alva Rytterbro, Uppsala
Shanga Aziz, Östergötland
Martin Olsson, Halland

”Samtliga vinnare vet var de står i sitt ledarskap och har visat prov på detta genom UF-året. Med en känsla och förståelse för bra gruppdynamik, klara visioner om framtiden samt nyttjandet av ett brett nätverk är dessa fyra definitivt föredömen för ungt ledarskap.”

I prispotten låg en biljett till UF alumnis största event - UF alumni Weekend i Stockholm 18-20 augusti. En fullspäckad helg av entreprenörskap, nätverkande och nya möjligheter. 

Vi ser fram emot att följa er resa vidare och hälsar er välkomna till UF alumni!

 

Nyheter

 • UF alumner deltog under Emax 2017

  Västerbotten Den 18-22 juni arrangerades årets upplaga av Emax 2017, ett event som samlar de främsta unga entreprenörerna för att mötas och få inspiration, kunskap och nätverk. Totalt samlades 87 stycken ungdomar på Chalmers tekniska högskola på Lindholmen i Göteborg.
 • Vad händer sen?

  Halland Nu är UF-året slut så vad händer efter det? Det behöver inte vara slut. Det finns en massa hjälpande händer där ute för dig som är redo att driva vidare din affärsidé, eller för dig som har en helt ny affärsidé på gång.
 • UF alumni Skåne söker nya styrgruppsmedlemmar!

  Skåne Ansök idag och skicka en motivering till varför just DU vill vara med och passar i styrgruppen till ufalumni.skane@ungforetagsamhet.se.
 • En cool alumnihistoria

  Sverige Sven Dahlin har längst resans gång hunnit med att driva eget företag, dömt basket på elitnivå och rekryterats som chef för ett internationellt bolag. För några månader skrev han en Excel-guide som blev viral på Linkedin med 15000 kommenterar och med över 25 000 nedladdningar. Vi ställde några frågor till Sven och blev själva riktigt inspirerade.
 • Izettle-ikonen vill se fler unga företagare

  Stockholm Jacob de Geer är en av Sveriges största entreprenörer. UF-alumnen Lucas Solteiro fick genom nätverket UF alumnis satsning Ledare för en dag en exklusiv heldag som kom att handla om vikten av att applådera misstag, om vilket stort värde unga människor kan tillföra näringslivet och varför 18 till 20-årsåldern är den perfekta tiden i livet att starta företag.