Disney: - Vårt samarbete med Ung Företagsamhet lyfter oss som företag

Det säger Casper Bue Bjørner, chef för The Walt Disney Company Nordic, Ung Företagsamhets nya samarbetspartner. Redan i entrén på Disneys kontor i Stockholm förstår man att filmkaraktärerna är grundbulten i verksamheten.

2017-04-12

Sverige

Här möts besökarna av Kalle Anka, Musse Pigg, Stormtroopers i helkroppsformat och en och annan superhjälte som tittar fram bakom kaffeapparaterna.
När Casper, som är född och uppvuxen i Danmark, fick frågan 2003 om han ville jobba på Disney i Sverige tvekade han inte en sekund. 

- På väggen i min ungkarlslägenhet hade jag under många år haft en affisch av Andy Warhol med Musse Pigg som jag fick som sexåring. Den hänger nu på mitt kontor i Stockholm.  Jag läste Kalle Anka som barn och var precis lika Disneyfierad som alla andra, säger Casper.

Casper påpekar vikten av kreativitet. Det handlar inte bara om att kunna skapa med händerna utan lika mycket om ett flexibelt och kreativt tankesätt. Därför har företaget initierat en ny tävlingskategori ihop med Ung Företagsamhet; Årets kreativa UF-företag. 

- Disney vore ingenting utan sina begåvade och kreativa medarbetare. Den stora delen av medarbetarna här har förmågan att lyfta blicken och snabbt förstå vad som behöver göras, de kan tänka flexibelt och kreativt. Om vi kan uppmuntra unga människor till att tänka mer utanför boxen så gynnar det både oss och dem, säger Casper.

Läs hela artikeln om Disney i Ung Företagsamhets bilaga som distribueras i Svenska Dagbladet den 3 maj inför SM i Ung Företagsamhet.

Nyheter

 • Tom, 18: Jag vill hjälpa barn släppa surfplattan

  Sverige Tom Hellberg, 18, har satt fart på de allra yngsta på sin gamla skola. Genom hans UF-företag "Barn i rörelse UF" har eleverna kunnat prova olika aktiviteter efter skoltid, helt gratis. - Jag vill hjälpa barnen att släppa surfplattorna och få upp ögonen för hur bra man mår av att röra på sig, säger han.
 • Båstadstekarna går från UF till företag

  Sverige Fyra gymnasiekillar i Båstad tröttnade på att det fanns för få matställen i Båstad när nattklubbarna stängde och startade Båstadstekarna UF – en rullande matvagn.
 • Linköping storsatsar på Ung Företagsamhet

  Sverige Linköpings kommun satsar 400 000 kronor på Ung Företagsamhet Östergötland. - Vi vill stärka näringslivet i Linköping och den här satsningen är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.
 • En cool alumnihistoria

  Sverige Sven Dahlin har längst resans gång hunnit med att driva eget företag, dömt basket på elitnivå och rekryterats som chef för ett internationellt bolag. För några månader skrev han en Excel-guide som blev viral på Linkedin med 15000 kommenterar och med över 25 000 nedladdningar. Vi ställde några frågor till Sven och blev själva riktigt inspirerade.
 • Nytt samarbete för digitaliserat styrelsearbete

  Sverige Ung Företagsamhet och Admincontrol, ledande leverantör av styrelseportaler, har ingått ett långsiktigt partnerskap. Digitalisering och innovation går hand i hand med entreprenörskap. Genom partnerskap med Admincontrol kommer vår nya partner att tillhandahålla ett digitalt verktyg för att stödja och effektivisera Ung Företagsamhets styrelsearbete.