Disney: - Vårt samarbete med Ung Företagsamhet lyfter oss som företag

Det säger Casper Bue Bjørner, chef för The Walt Disney Company Nordic, Ung Företagsamhets nya samarbetspartner. Redan i entrén på Disneys kontor i Stockholm förstår man att filmkaraktärerna är grundbulten i verksamheten.

2017-04-12

Sverige

Här möts besökarna av Kalle Anka, Musse Pigg, Stormtroopers i helkroppsformat och en och annan superhjälte som tittar fram bakom kaffeapparaterna.
När Casper, som är född och uppvuxen i Danmark, fick frågan 2003 om han ville jobba på Disney i Sverige tvekade han inte en sekund. 

- På väggen i min ungkarlslägenhet hade jag under många år haft en affisch av Andy Warhol med Musse Pigg som jag fick som sexåring. Den hänger nu på mitt kontor i Stockholm.  Jag läste Kalle Anka som barn och var precis lika Disneyfierad som alla andra, säger Casper.

Casper påpekar vikten av kreativitet. Det handlar inte bara om att kunna skapa med händerna utan lika mycket om ett flexibelt och kreativt tankesätt. Därför har företaget initierat en ny tävlingskategori ihop med Ung Företagsamhet; Årets kreativa UF-företag. 

- Disney vore ingenting utan sina begåvade och kreativa medarbetare. Den stora delen av medarbetarna här har förmågan att lyfta blicken och snabbt förstå vad som behöver göras, de kan tänka flexibelt och kreativt. Om vi kan uppmuntra unga människor till att tänka mer utanför boxen så gynnar det både oss och dem, säger Casper.

Läs hela artikeln om Disney i Ung Företagsamhets bilaga som distribueras i Svenska Dagbladet den 3 maj inför SM i Ung Företagsamhet.

Nyheter

 • Fem finalister utsedda i UF till AB-stipendiet

  Sverige Nu står det klart vilka fem före detta UF-företagare som tagit sig vidare som finalister i UF till AB-stipendiet. En jury bestående av initiativtagare till stipendiet, Kadim Akca, och personer från näringslivet inklusive tidigare stipendietagare kommer att träffa finalisterna under SM i Ung Företagsamhet den 8 maj.
 • Reviderat läromedel Se möjligheterna

  Sverige Nu släpper vi en reviderad version av läromedlet Se möjligheterna som riktar sig främst till grundskolans senare årskurser. Nya illustrationer, ett utvecklat elevhäfte, uppdaterade entreprenörskapskort och två nya tilläggsaktiviteter, hör till nyheterna.
 • UF-företaget som platsar på Svenskt Tenn?

  Sverige Ett designat lyxarmband i älgskinn, producerat av hantverkare och med erfaren smyckesdesigner som rådgivare. Algiz Design UF har halvvägs in i UF-året äntligen en färdig första kollektion med ett stilrent och tidlöst unisexarmband. Det är en exklusiv produkt i liten upplaga som nu kommer ut på marknaden.
 • Fler tjejer i tech-världen

  Sverige Är du tjej och tror att it-konsultjobb bara är för killar? Glöm det. Läs vad Malin, Julia och Viktoria gör som trainees på techbolaget Avanade och att it-världen är långt ifrån att bara sitta framför en dator.
 • Alisa Stevanovic blir nationell koordinator för UF alumni 2017

  Sverige Alisa har under december månad blivit framröstad av UF-alumner till att axla rollen som nationell koordinator med uppdraget att utveckla nätverket och representera Sverige i europeiska sammanhang. Varmt grattis säger vi till Alisa!