Fem finalister utsedda i UF till AB-stipendiet

Nu står det klart vilka fem före detta UF-företagare som tagit sig vidare som finalister i UF till AB-stipendiet. En jury bestående av initiativtagare till stipendiet, Kadim Akca, och personer från näringslivet inklusive tidigare stipendietagare kommer att träffa finalisterna under SM i Ung Företagsamhet den 8 maj.

2017-04-21

Sverige

 

De fem finalisterna som nu laddar inför att träffa juryn på SM 8 maj är:

 • Petter & Ludwig Händel, Cambo
 • Johanna Elming, Taktus
 • Hanna Jörnhammar, Lin Living
 • Calle Rosengren & Amanda Larsson, Healthy Heroes
 • Jonathan Rudman, ibnytt.se

Stort GRATTIS önskar vi på Ung Företagsamhet. 

Nyfiken på vem som vinner? Välkommen till Stockholmsmässan 8 maj. Vinnaren presenteras under invigningen av SM 17.00-18.15. Möt sedan årets UF-företagare på mässgolvet 18.30-21.00

Har du själv drivit UF-företag? Välkommen på en helkväll med UF alumni 8 maj! Klicka i att du kommer i vårt Facebookevent. Missa inte heller chansen till att söka stipendium genom UF alumni. Läs om våra stipenider här. 

Nyheter

 • UF alumner deltog under Emax 2017

  Västerbotten Den 18-22 juni arrangerades årets upplaga av Emax 2017, ett event som samlar de främsta unga entreprenörerna för att mötas och få inspiration, kunskap och nätverk. Totalt samlades 87 stycken ungdomar på Chalmers tekniska högskola på Lindholmen i Göteborg.
 • Vad händer sen?

  Halland Nu är UF-året slut så vad händer efter det? Det behöver inte vara slut. Det finns en massa hjälpande händer där ute för dig som är redo att driva vidare din affärsidé, eller för dig som har en helt ny affärsidé på gång.
 • UF alumni Skåne söker nya styrgruppsmedlemmar!

  Skåne Ansök idag och skicka en motivering till varför just DU vill vara med och passar i styrgruppen till ufalumni.skane@ungforetagsamhet.se.
 • En cool alumnihistoria

  Sverige Sven Dahlin har längst resans gång hunnit med att driva eget företag, dömt basket på elitnivå och rekryterats som chef för ett internationellt bolag. För några månader skrev han en Excel-guide som blev viral på Linkedin med 15000 kommenterar och med över 25 000 nedladdningar. Vi ställde några frågor till Sven och blev själva riktigt inspirerade.
 • Izettle-ikonen vill se fler unga företagare

  Stockholm Jacob de Geer är en av Sveriges största entreprenörer. UF-alumnen Lucas Solteiro fick genom nätverket UF alumnis satsning Ledare för en dag en exklusiv heldag som kom att handla om vikten av att applådera misstag, om vilket stort värde unga människor kan tillföra näringslivet och varför 18 till 20-årsåldern är den perfekta tiden i livet att starta företag.