Framgångsrika bolag inspirerar UF-alumner

Under helgen samlas ett åttiotal ungdomar i Stockholm för att ta pulsen på staden, utbyta idéer och inspireras av varandra. Det är dags för det årliga UF alumni weekend.

2017-08-16

Sverige

Varje år turas värdregionerna om att visa upp sin bästa sida för Sveriges unga entreprenörer och intraprenörer. I årets upplaga kommer deltagarna besöka Truecaller, iZettle och KPMG. Dessutom gästar Pär Svärdson, grundare av Adlibris och Apotea. I år är det Stockholms tur att arrangera det populära eventet UF alumni Weekend. Eventet är för alla de som under gymnasiet drev ett UF-företag och vill fortsätta utveckla sin inre entreprenör. Deltagarna är alla i tjugoårsåldern med ett gemensamt intresse för företagande, nätverkande och personlig utveckling.

-Det är som SM i nytänkande. Vi utmanar varandra till att tanka nytt och att våga. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som möten med människor med samma ambitioner som jag själv, säger Martin Adolfsson från Linköping som varit på flera UF alumni Weekends. 

Under fredagen besöker deltagarna de heta bolagen Truecaller och iZettle, där grundarna Alan Mamedi och Jacob de Geer berättar om sin entreprenörsresa. Senare under helgen gästar Pär Svärdson, grundare av e-jättarna Adlibris och Apotea. Dessutom delar flera framgångsrika före detta UF-företagare sina erfarenheter och råd. Resten av helgen spenderas på Happy Tammsvik, ett hotell för annorlunda och roliga möten - vilket det just lär bli när 80 unga entreprenörer samlas på ett och samma ställe. 

Följ deltagarna under helgen på UF alumni Sveriges Facebooksida. 

Är du mer intresserad av UF alumnis nätverksträffar? 

Kontakta
Jenny Åman
Projektledare UF alumni Sverige
070 379 70 06
jenny.aman@ungforetagsamhet.se

Jessica Lehmussaari
Projektledare UF alumni Weekend 2017
072 216 28 92
jessica.lehmussaari@ungforetagsamhet.se

Nyheter

 • Måndag 4 december genomför UF alumni Jämtland succén Ledare för en dag igen!

  Jämtland
 • Rådgivarmingel

  Göteborg Att engagera sig som rådgivare gör avgörande skillnad för våra UF-företag! Vi bjuder därför in rådgivare, våra partners och alumner till ett härligt mingel där vi vill hylla dig som varit, är eller vill bli rådgivare! Läs mer och anmäl dig här.
 • UF alumni presenterar stolt - Tjejkväll

  Göteborg I samarbete med SEB och Venture Cup bjuder UF alumni Göteborg in till ett event, bara för tjejer! Den 25 oktober blir det Tjejkväll.
 • Moving Free UF och Jakten på storsäljaren

  Halland Läsåret 2016/2017 drev Elin Persson UF-företaget Moving Free UF tillsammans med en klasskompis där de skapade en sport-bh med inbyggd förvaringsficka för mobiltelefonen. Nu tävlar hon i programmet Jakten på Storsäljaren som sänds på Kanal5.
 • Lärarkonferens 2018 - på Gekås Ullared

  Kalmar Ung Företagsamhets regioner i syd bjuder in till en gemensam lärarkonferens på Gekås Ullared. Under två dagar kommer vi att tillsammans med spännande föreläsare fördjupa oss i och utbyta erfarenheter kring hållbart företagande och samhällsentreprenörskap. Möt över 100 lärare från södra Sverige på en konferens i entreprenörskapets tecken.