Soligt mingel på Ledare för en dag

Vilken dag det blev när vi för fjärde gången arrangerade Ledare för en dag. I år fick sex UF alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. En spännande dag avslutades med mingel hos Wonderbrand där det bjöds på god mat, musik och nya möten.

2017-04-12

Göteborg

  

11 april, en solig vårdag då sex alumner fick chansen att möta och följa en ledare, under en hel arbetsdag. För fjärde gången genomförde Ung Företagsamhet Göteborg det populära eventet och det blev återigen succé.

Dagen bestod av mycket möten, både interna och med kunder men också personliga samtal för paren och avslutades med ett mingel på Wonderbrand. Där fick ledare, alumner och partners möjlighet att nätverka och vi fick ta del av vad som hänt under dagen. Utöver det så åts det hamburgare från Butchers Market och det spelades härlig musik av Pacific Notes UF från Rytmus musikergymnasium.   

Ung Företagsamhets nya styrelseordförande, grundaren och VDn för varumärkesbyrån Wonderbrand, Gitta Hertzman Peréz gav förmånen för två alumner att följa henne under en dag. Fredrik Sologub och Pontus Johansson var de lyckliga två och de var överens om att det hade varit en kul dag. Jag ville följa Gitta eftersom jag just nu pluggar digitala medier och vill på sikt starta eget eller jobba på en byrå och hon är ju en väldigt intressant person, berättar Pontus. Fredrik var inne på samma spår och tog med sig några saker från Gittas ledarskap. Hon har ett starkt driv, är livlig, flexibel och hands on, något jag inspireras av. Gitta själv tror att hennes tidigare erfarenheter från olika branscher har hjälpt henne i hennes karriär, något hon vill skicka med killarna. Min bredd är min spets vilket gett mig stora fördelar då jag på ett naturligt sätt kan relatera till kunder och nya människor, säger Gitta.

Camilla Boström fick spendera dagen med Pia Areblad, tidigare näringslivschef på Ale kommun och numera projektledare för Göteborgs Stad. Det var en intensiv men kul dag med många möten och workshops och det var spännande att följa Pia. Hon är härlig som person och ledare och eftersom jag är intresserad av projektledning kan jag lära mycket av henne, berättar Camilla. Pia delade med sig kring vilka egenskaper hon tror är viktiga för att bli en framgångsrik projektledare. Att lyssna, våga driva på och sätta gränser och att lägga alla konflikter på bordet, att vara öppen! Vad Pia tar med sig från dagen var ingen tvekan om. Helt klart Camillas tålamod och lyhördhet, berättar Pia.

Johanna Nilsson som fick följa Patrik Andersson, VD på Business Region Göteborg, var överraskad och har lärt sig mycket under dagen. Jag trodde att det skulle vara mer hektiskt än vad det har varit. Vi har varit på 4 olika möten men det har varit avslappnat och Patrik har tagit sig tid för reflektion, säger Johanna. Det hon tar med sig från dagen är hur det är att vara en ledare. Patrik har många års erfarenhet och jag har nu fått en klarare bild av vad som krävs för att vara chef, det har varit väldigt spännande, menar Johanna.

Göteborgs nya alumnirepresentant Linnea Pålsson fick under dagen hänga med Sofia Pihl, kontorschef på Grant Thornton. Alumni är en grym plattform där man får chansen att knyta kontakter och mötas när man är i starten av sitt arbetsliv. Ledare för en dag är en ytterligare möjlighet att skapa nätverk och jag tycker alla ska söka, det har varit väldigt roligt, säger Linnea. Sofia berättade varför hon tycker det är så kul att arbeta som chef. Det är fantastiskt att vara med och utveckla andra, se dem jobba mot sina mål och framförallt uppnå dem.

Är man väldigt intresserad av sälj så måste det varit guld att få följa Markus Samuelsson som är Manager – Regional sales managers på 3Retail, det fick John Holmgren. Jag ansökte till Ledare för en dag för att det verkade riktigt kul och för att jag älskar sälj. Markus gav mig flera tips men framförallt är jag glad att jag träffade honom. Jag tror att vi kommer hålla kontakten och umgås efter det här, säger John. För Markus var det ingen tvekan att ställa upp som ledare. Jag har länge engagerat mig i UF, kring både mässan, föreläsningar och jag får nya uppdrag varje år. Jag har ett brinnande UF-hjärta och det är fantastiskt att träffa alla ungdomar. Det är kul att utveckla människor och jag tycker fler borde ställa upp, säger Markus.

Se bilder från dagen här! 

Stort tack till ledare, alumner och alla deltagare för en fantastisk dag!

Gå med i UF alumni 

Nyheter

 • Grillkväll med UF alumni!

  Örebro Välkommen att hänga med UF alumni när vi utmanar årets SM-trupp i 3-kamp!
 • Affärsbragdsvinnaren: "Hårt arbete slår alltid talang"

  Stockholm Vad krävs för att få ett bolag att växa, vad bör man tänka på som ung i karriären och varför är det viktigt att ha större drivkrafter än att tjäna pengar? När UF-alumnen Patrick de Meijere under konceptet Ledare för en dag fick skugga byggbolaget ExpanderaMeras prisade vd Jessica Löfström var stämningen god och utbytet givande.
 • Fem finalister utsedda i UF till AB-stipendiet

  Sverige Nu står det klart vilka fem före detta UF-företagare som tagit sig vidare som finalister i UF till AB-stipendiet. En jury bestående av initiativtagare till stipendiet, Kadim Akca, och personer från näringslivet inklusive tidigare stipendietagare kommer att träffa finalisterna under SM i Ung Företagsamhet den 8 maj.
 • Ung Företagsamhet i Halland söker två projektledare

  Halland Vi söker säljande projektledare med fokus på grundskola och näringsliv och en projektledare för gymnasiet.
 • UF alumni bjuder in till nätverksträff

  Västerbotten Starta dagen på bästa sätt med UF alumni. Häng med på studiebesök hos inkubatorn BIC Factory, vi bjuder på frukost och du får chans att nätverka och träffa företagen i huset.