Den här sidans innehåll kommer från region Östergötland. Välj Östergötland som din region här eller välj en annan region här.

- Entreprenörskap på riktigt - Mässa med unga företagare

Den 7 mars 2017 öppnade portarna upp för Entreprenörskap på riktigt – mässa med unga företagare. För första gången arrangerades mässan i Motala och lokalen som stod värd var Team Sportia Hallen!

Östergötland

Ung Företagsamhets Östergötlands regionala mässa är nu avslutad. Över 700 UF-företagare från hela länet ställde ut 188 olika affärsidéer i Team Sportia Hallen i Motala och tävlade i tretton olika tävlingskategorier den 7 mars 2017. Mässan besöktes av närmare 4 000 och det var härlig stämning i mässhallen bland länets framtida entreprenörer.

UF-företagarna visade upp en enastående idérikedom och kreativitet – jurygrupperna hade ett svårt men givande arbete med att utse årets bästa unga företagare. I den mest prestigefyllda tävlingen Årets UF-företag utsåg juryn Locker room talk UF från Nya Bergska i Finspång till årets främsta UF-företag i Östergötland.

Juryns motivering:

 ”Med viljan att lämna över en bättre värld till sina barn och barnbarn har Årets UF-företag tagit sig in i debatten och konkretiserat en av Sveriges viktigaste frågor. Med tydlighet och på gräsrotsnivå påverkar företaget unga grabbar i omklädningsrummet.

Kärlek börjar inte med bråk utan med respekt.

 

Nu väntar SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö den 8-9 maj där de kommer att tävla om titeln som svenska mästare i sin kategori. I samband med SM i Ung Företagsamhet arrangeras en nationell lärarkonferens med temat ”Entreprenörskap i skolan” för målgruppen grundskollärare och gymnasielärare.

 

RESULTAT

Entreprenörskap på riktigt 2017

 

Resultat i pdf:PDF icon Resultat, Entreprenörskap på riktigt 2017.pdf

 Vid eventuella frågor, kontakta:Malin ljung, Regionchef, Ung Företagsamhet ÖstergötlandTfn 013 470 38 85 Mobil 0707 83 15 91, e-post: malin.ljung@ungforetagsamhet.se Sammanfattning Vinnare: 

Årets UF-företag – Locker room talk UF, Nya Bergska, Finspång

Årets Vara – Neverfall UF, Kunskapgymnasiet, Norrköping

Årets Tjänst – Locker room talk UF, Nya Bergska, Finspång

Årets Säljare – Chatarina Lindberg, Boost UF, Kunskapsgymnasiet, Norrköping

Årets Monter – Grensnacks UF, Katedralskolan, Linköping

Årets Hantverk – Jäs We Can UF, Katedralskolan, Linköping

Hållbart företagande – Återglasat UF, Katedralskolan, Linköping

Årets UF-alumn – Max Pettersson, Linköping

Årets Grafiska Profil – Jäs We Can UF, Katedralskolan, Linköping

Årets Produktutveckling – Neverfall UF, Kunskapsgymnasiet, Norrköping

Årets Affärsplan – Greensnack UF, Katedralskolan, Linköping

Årets UF-Lärare – Heidi Wetell, Kunskapsgymnasiet, Norrköping

Årets UF-skola – Kungsgårdsgymnasiet, Norrköping