Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Boka projektledarbesök

UF-företagande bedrivs på över hundra skolor i Stockholms län - våra pedagoger är inlästa på entreprenörskap i skolan och hjälper kostnadsfritt dig och din skola att få till ett bra upplägg för entreprenörskap, anpassat till era förutsättningar.

Stockholm

 
När har du nytta av oss?

  • När du som lärare/skolledare vill ha stöd att utveckla skolans arbete med entreprenörskap
  • När du vill ha ett bra bollplank vid upplägg. Hur kommer UF-företagande in på schemat, och vilka möjligheter finns att arbeta ämnesintegrerat med UF som grund?
  • När du vill veta mer om hur UF-företagande kan tillämpas som metod inom ramen för gymnasiearbetet

 
Vem ska du träffa?

Aylin Dagdelen aylin.dagdelen@ungforetagsamhet.se
Arbetar med dig som lärare/skolledare i kommuner norr om Stockholms stad

Sara Ewerth  sara.ewerth@ungforetagsamhet.se 
Arbetar med dig som lärare/skolledare i kommuner söder/öster om Stockholms stad

Caroline Kenmo caroline.kenmo@ungforetagsamhet.se 
Arbetar med dig som lärare/skolledare på skolor inom Stockholms stad.
 

Mer om Aylin Dagdelen

Aylin är vår projektledare i UF-företagande för gymnasieskolor belägna norr om Stockholms stad. Aylin är utbildad gymnasielärare i svenska och idrott och hälsa och har jobbat många år inom handeln. Närmast kommer Aylin från Ung Företagsamhet i Halland där hon ansvarade för implementering av Ung Företagsamhets läromedel på grundskolan.

- Jag ser fram emot att fungera som bollplank för lärare så att fler unga människor får möjlighet att upptäcka sina entreprenöriella förmågor och övervinna sina rädslor. Att få vara en del av en organisation där kärnan är att ge unga människor chansen att göra just det är fantastiskt! 

Ålder: 33 år
Det visste du inte om Aylin: Står på huvudet när jag kommer till en tom strand. (Jag drivs av att se livet från flera perspektiv.)

Mer om Sara Ewerth

Sara är vår projektledare i UF-företagande, med fokus på gymnasieskolor i norrort. Hon är gymnasielärare i historia, religion och samhällskunskap och har undervisat på NA, SAM, EK och TE-programmet. Sara har de senaste åren arbetat som konsult med fokus på organisationsutveckling och haft nära kontakt med såväl privata som offentliga verksamheter. 

- Jag drev inte själv UF-företag när jag gick på gymnasiet, men jag önskar verkligen att jag hade fått möjlighet att göra det. Att få följa elever och lärare på den kunskaps- och kompetensresa de gör under UF-året är superkul!

Ålder: 33 år.
Det visste du inte om Sara: Har alldeles för många hästar.

 

Mer om Caroline Kenmo

Caroline är vår projektledare i UF-företagande, med fokus på gymnasieskolor i city. Hon är gymnasielärare i ekonomi, UF och svenska, senaste fem åren på JENSEN gymnasium södra. Carolines engagemang som UF-lärare ledde förra läsåret till utmärkelsen Årets UF-lärare i Stockholm 2015/2016.

- Ingen vet vilka de nya jobben kommer att vara eller hur de kommer att se ut. Eleverna behöver vara beredda på att lära nytt och träna sina förmågor. Lärare är så viktiga i detta! Jag vill så gärna uppmuntra dem, levandegöra mina erfarenheter och hjälpa till med utveckling. Alla kan driva UF-företag, då metoden går så väl att anpassa till där man är. 

- Att jobba som UF-lärare har utvecklat mig, både som privatperson och i min yrkesroll. Kursen har satt guldkant på min vardag och hjälpt mig att ständigt behålla en glöd i yrket.

Ålder: 36 år.
Det visste du inte om Caroline: Kom till SM som 10-åring i luffarschack. Är utbildad makeup artist och har alltid minst 10 cm höga klackar.