Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Företagare och UF-företagare minglade på BilMånsson

Tisdagen den 11 oktober höll vi tillsammans med Svenskt Näringsliv i Halland och BilMånsson ett rådgivarmingel. BilMånssons bilhall fylldes med ett 30-tal UF-företagare som ville få tips och råd och knyta nya kontakter i med 20 personer från näringslivet.

2016-10-13

Halland

 

 

-Jag tvekade lite i morse när klockan ringde om jag skulle orka ta mig hit men nu känner jag verkligen att det har varit värt det, säger Christoffer Eriksson som tillsammans med Joel Abraham driver UF-företaget MEPA Design UF.

Företaget arbetar med accessoarer och tillverkar själva trendiga armband. Responsen på deras armband har varit god och trots att de inte varit igång så länge har de redan sålt några stycken.

-Folk har varit intresserade och de som har köpt har varit nöjda. Vi har till och med haft kunder som kommit tillbaka och köpt fler vilket är ett gott betyg för oss, säger Joel.

För killarna har dagen varit väldigt givande och de har fått mycket feedback på sin produkt, förslag på hur de kan utveckla den och marknadsföra sig för att ta sitt UF-företag vidare till nästa nivå.

Näringslivet på plats är från alla olika branscher men trots att de har olika produkter och tjänster är det mycket i företagandet som de förenas i. Alla behöver kunna ekonomi, marknadsföring, ledarskap och så vidare för att kunna driva ett företag något som även UF-företagen behöver kunskaper inom.

-Jag är även här för att jag får energi och inspiration av eleverna. Det är jättekul att få hjälpa till och ge tips och råd samtligt som jag får tips, råd och inspiration av dem, säger Magdalena Johansson som är VD på ALMI i Halland.

Ett annat UF-företag som var med på rådgivarminglet var Ghanoloeva UF som består av Mina Ghanem och Nana Choloeva. De säljer en tvål som är naturlig och bra för hyn. De har precis fått hem produkten och är nu i startgroparna att börja sälja.

-Det är bra med denna träff för vi är helt gröna på det här med företagande medan de som är här idag är väldigt kompetenta, säger Mina.

-De har gett oss jättebra tips på vad vi skall lyfta fram med vår produkt för att sticka ut i mängden och kunna sälja, säger Nana som håller med om att dagen varit givande.

En av dem som både MEPA Design UF och Ghanoloeva UF pratade med var Erik Blomberg som är VD på Eleiko Group AB. Även han tyckte träffen var mycket lyckad.

- Det är spännande att få träffa unga och företagsamma elever med affärsidéer. Jag tror mycket på utbytet mellan unga och erfarna företagare där jag får en chans att dela med mig av mina kunskaper samtidigt som jag inspireras av deras kreativitet och drivkraft i tidig ålder" avslutar Erik.  

 

 

Nyheter

 • Månadens UF-företag september

  Halland Först ut att bli Månadens UF-företag är Hälsodrömmen UF och drivs av Ida Bengtsson och Tintin Kärrbrant. Båda två går på Falkenbergs Gymnasieskolas Ekonomiprogram och är laddade inför UF-året samt var det snabbaste registrerade företaget i Halland!
 • Ledig tjänst

  Halland Ung Företagsamhet i Halland söker säljinriktad projektledare för grundskolan
 • För dig som UF-företagare

  Halland Vill du starta UF-företag? Grattis, du har i så fall ett lärorikt år framför dig. Ett UF-företag består vanligtvis av 3-5 medlemmar och drivs inom ett eller flera ämnen eller kurser på alla gymnasieprogram.
 • Information till UF-lärare om höstens kick offer

  Halland Som vanligt börjar vi UF-året med kick off för både UF-elever, UF-lärare, näringsliv och alla andra UF-älskare! Här nere hittar ni plats, datum och tid för er kommuns kick off. Deltagandet är kostnadsfritt, anmälan krävs. Ni anmäler hur många av era UF-elever som kommer delta. Anmälningsformuläret hittar ni längst ner i texten.
 • Höstens UF Kick Offer

  Halland I september kickar vi igång det nya UF-året med en kick off turné i hela Halland. Vi vill såklart att våra fantastiska UF-hjältar (partners och näringsliv runt om i Halland) är med och deltar! Här nere hittar du datum, tid, anmälan och plats för kick offerna. Vi ses där!