Moving Free UF och Jakten på storsäljaren

Läsåret 2016/2017 drev Elin Persson UF-företaget Moving Free UF tillsammans med en klasskompis där de skapade en sport-bh med inbyggd förvaringsficka för mobiltelefonen. Nu tävlar hon i programmet Jakten på Storsäljaren som sänds på Kanal5.

2017-09-27

Halland

Inne i mässhallen på Gekås ställer företagare ut sina varor och pitchar idén för tre inköpare som går runt och letar efter storsäljaren. Dessa inköpare utser sedan en vinnare som får sälja sin produkt i varuhuset. Under mässan passade vi på att prata lite med Elin om hennes UF-år och hennes förväntningar på denna utmaning.

Vid starten av Moving Free UF var de tre personer som drev företaget tillsammans och de insåg ganska fort att de hade olika mål och ambitionsnivåer, vilket resulterade i ett avhopp. Elins tips är att det kan vara en bra idé att starta ett företag med någon som man inte känner så väl och att det är en fördel om den personen har vissa kunskaper som är bristande hos en själv.

Elin berättar att företaget stötte på svårigheter vid försöket att få fram produkten. Första tanken var att köpa in sport-bh:ar och sy på fickan själva men det var alldeles för svårt och i stället kontaktade de sina rådgivare som guidade dem till rätt person som hade de kunskaper de saknade. Trots att många runt omkring dem sa att det var svårt att genomföra, vågade de satsa.

Det roligaste med året, enligt Elin, har varit att se idén bli verklighet, den boost de fick av all positiv respons och SM såklart.

Elins tre tips till nya UF-företagare:
- Ha många rådgivare men inom olika områden.
- Våga ta ett nej.
- Ju mer tid man är villig att lägg på företaget, desto bättre går det.

Framtiden för Elins idé ser ljus ut. Hon har nu planer på att produktutveckla och göra så att produkten passar fler personer.

Vill ni prata med en tidigare UF-elev så ställer Elin gärna upp. Här hittar ni henne:
https://www.facebook.com/MovingFreeUF/

Nyheter

 • Måndag 4 december genomför UF alumni Jämtland succén Ledare för en dag igen!

  Jämtland
 • Rådgivarmingel

  Göteborg Att engagera sig som rådgivare gör avgörande skillnad för våra UF-företag! Vi bjuder därför in rådgivare, våra partners och alumner till ett härligt mingel där vi vill hylla dig som varit, är eller vill bli rådgivare! Läs mer och anmäl dig här.
 • UF alumni presenterar stolt - Tjejkväll

  Göteborg I samarbete med SEB och Venture Cup bjuder UF alumni Göteborg in till ett event, bara för tjejer! Den 25 oktober blir det Tjejkväll.
 • Lärarkonferens 2018 - på Gekås Ullared

  Kalmar Ung Företagsamhets regioner i syd bjuder in till en gemensam lärarkonferens på Gekås Ullared. Under två dagar kommer vi att tillsammans med spännande föreläsare fördjupa oss i och utbyta erfarenheter kring hållbart företagande och samhällsentreprenörskap. Möt över 100 lärare från södra Sverige på en konferens i entreprenörskapets tecken.
 • Relode fick mersmak efter UF-året

  Sverige För tre år sedan drev killarna ett UF-företag på gymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats Familjen Spendrups stipendium på 50 000 kronor för att fortsätta utveckla sin affärsidé.