Här är alla som kan vinna Familjen Spendrups stipendium 2017

Nu är sju finalister utsedda som kan vinna årets stipendium. Bland finalisterna finns både nya, såväl som äldre, UF-alumner från hela Sverige.

2017-08-22

Sverige

Familjen Spendrup delar årligen ut ett stipendium på 50 000 kronor med syftet att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper. Både en redan etablerad idé, såväl som en helt ny, kan premieras. Juryn består av utvalda från Spendrups ledningsgrupp. Nu har 2017 års finalister presenterats.

CaliStudies
Samlingsplatsen för studier i USA.
Mathis Brorell, 24 år från Stockholm.

NewBuddies
Alla behöver en vän - New Buddies hjälper dig nyanlända att hitta vänner och bli inkluderade i den svenska samhället.
Fahmo Iid, 19 år från Göteborg. 

Prophesy
PROPHESYs affärsidé är att producera VR-produkter till företag där interaktivitet , visualisering, hållbarhet och underhållning är dominerande behov och där intag av information ska leda till känslomässig respons.
Katrine Bimell, 23 år från Stockholm.

Prylkonsulten
Prylkonsulten är specialiserat på försäljning av hushållsprodukter, roligare prylar, som fidget cubes och spinners, och andra praktiska grejer som underlättar din vardag till ett förmånligt pris.
Daniel Östling och David Flatbacke-Karlsson, båda 21 år och från Örebro.

Relode
Skapa innovativa produkter som underlättar vardagen för användaren.
Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström, alla 21 år och från Halmstad. 

Sammy
Vi förenklar det psykosociala arbetsmiljöarbetet i organisationer genom att samla och förenkla alla arbetsmoment i en applikation. Det skapar förutsättningar för ett aktivt förebyggande och åtgärdande av risker i den psykosociala arbetsmiljön.
Oskar Sandelin 18 år, Johannes Pettersson 19 år, Samuel Enocsson 18 år, William Reimer 19 år från Leksand. 

Taktus
Taktus is a social media marketing platform for consumers and companies. Consumers will earn money by being a so-called influencer.
Johanna Elming, 22 år från Stockholm.

Stärka unga företagare
Familjen Spendrups delar årligen ut ett stipendium på 50 000 kronor med syftet att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper. Både en redan etablerad idé, såväl som en helt ny, kan premieras. Juryn består av utvalda från Spendrups ledningsgrupp. 2016 vann Jonathan Rudman med ibnytt.se. Han startade en sajt för innebandyintresserade. Genom snabb, innovativ och kvalitativ bevakning där text, video och ljud återges på ett personligt sätt är ibnytt.se det självklara valet för innebandyintresserade som vill följa sin sport och sitt favoritlag på bästa sätt. Vinnaren presenteras 18 september och UF alumni önskar alla finalister lycka till.

Nyheter

 • Måndag 4 december genomför UF alumni Jämtland succén Ledare för en dag igen!

  Jämtland
 • Rådgivarmingel

  Göteborg Att engagera sig som rådgivare gör avgörande skillnad för våra UF-företag! Vi bjuder därför in rådgivare, våra partners och alumner till ett härligt mingel där vi vill hylla dig som varit, är eller vill bli rådgivare! Läs mer och anmäl dig här.
 • UF alumni presenterar stolt - Tjejkväll

  Göteborg I samarbete med SEB och Venture Cup bjuder UF alumni Göteborg in till ett event, bara för tjejer! Den 25 oktober blir det Tjejkväll.
 • Moving Free UF och Jakten på storsäljaren

  Halland Läsåret 2016/2017 drev Elin Persson UF-företaget Moving Free UF tillsammans med en klasskompis där de skapade en sport-bh med inbyggd förvaringsficka för mobiltelefonen. Nu tävlar hon i programmet Jakten på Storsäljaren som sänds på Kanal5.
 • Lärarkonferens 2018 - på Gekås Ullared

  Kalmar Ung Företagsamhets regioner i syd bjuder in till en gemensam lärarkonferens på Gekås Ullared. Under två dagar kommer vi att tillsammans med spännande föreläsare fördjupa oss i och utbyta erfarenheter kring hållbart företagande och samhällsentreprenörskap. Möt över 100 lärare från södra Sverige på en konferens i entreprenörskapets tecken.