Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

För dig som rådgivare

Läsåret 2017-2018 kommer fler än 5000 gymnasieelever i Stockholm att starta sitt första företag. Alla UF-företag skall ha minst en rådgivare från näringslivet, som ett bollplank för idéer, eller för användbara kontakter och tips som tar företaget ännu längre. Det är här du kommer in i bilden.

Stockholm

   

Vad innebär din roll som rådgivare?

Att vara rådgivare åt ett UF-företag är ett spännande uppdrag som kan variera stort - allt beroende på vilken tid och engagemang du som rådgivare har att ge, och inte minst vilket engagemang eleverna i UF-företag har. Vi rekommenderar alla rådgivare att träffa UF-företaget så fort som möjligt, det är oftast i starten som goda idéer behövs mest. Se gärna till att UF-företaget har förberett en presentation av sin affärsidé och att de funderat över vad de önskar hjälp med. Du har förmodligen egna idéer kring vilka andra de också borde prata med!

Hur gör andra rådgivare?

>> Läs tipsen från förra årets rådgivarträff och spana in vår rådgivarguide [PDF]
 

Vad ger UF-företagande?

Effekterna av entreprenörskap i skolan är tydligt - studier visar att de som drivit UF-företag är starkare etablerade på arbetsmarknaden, blir i högre utsträckning chefer, och startar mer livskraftiga företag. 

>> Läs mer om våra resultat