Den här sidans innehåll kommer från region Jönköping. Välj Jönköping som din region här eller välj en annan region här.

Ung Företagsamhet i Jönköping söker Projektledare Gymnasiet

Vill du vara med att lyfta fram och utveckla entreprenörskap i skolan och samtidigt främja ungdomars kreativitet och skaparglädje? Då är du välkommen till Ung Företagsamhet!

2017-08-30

Jönköping

Som projektledare på Ung Företagsamhet har du huvudansvaret för utvecklingen av vår verksamhet på länets gymnasieskolor. Du agerar processtöd till skolledningen och sätter samman ansvarsfördelning, handlingsplaner och utbildningsmaterial- på så sätt ansvarar du för att driva Ung Företagsamhet på gymnasieskolorna framåt. Rollen innebär kontinuerlig kontakt med våra aktiva UF-lärare, samtidigt som du har ansvaret för att bearbeta nya skolkontakter och marknadsföra Ung Företagsamhet mot skolor. Du kommer också i tätt samarbete med våra skolinformatörer arrangera utbildningar och aktiviteter för lärare och skolledning. 

Vi söker dig som har intresse för utbildning och utveckling av entreprenörskap i skolan. Du har gärna ett par års erfarenhet av att arbeta som lärare och brinner för entreprenörskap, eller företagserfarenhet med ett pedagogiskt synsätt. Du har god social kompetens och har lätt för att bemöta andra människor. Du är van vid att tala inför grupp och har lätt för att entusiasmera andra och skapa goda relationer. Du måste vara bekväm i kontakten med skolledning och få förtroende genom att du ger ett trovärdigt intryck. 

Vi värdesätter prestigelöshet och viljan att arbeta tillsammans som ett lag. Ett strukturerat arbetssätt är ett måste eftersom vi har många bollar i luften samtidigt och det är ett högt tempo. Du ska ha intresset för att arbeta i skolan och erfarenhet av att samverka mellan skola och näringsliv är meriterande. Det är också meriterande om du varit i kontakt med Ung Företagsamhet sedan tidigare. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav. 

Läs mer om Ung Företagsamhet på vår hemsida www.ungforetagsamhet.se
Tjänsten är 100% tillsvidareanställning. Kontoret är placerat i Jönköping. Tillträde enligt överenskommelse. I den här rekryteringen samarbetar vi med Cojn. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår konsult Frida Säflund, 073 – 697 23 33. 

Du är välkommen med din ansökan på www.cojn.se 
Urval sker löpande men vi vill gärna ha din ansökan senast 24/9

Nyheter

 • Ung Företagsamhet uppmuntrar till arbete med digitala verktyg

  Jönköping Ung Företagsamhet är en utbildande organisation, använd er gärna av oss i er kompetensutveckling under läsåret. Ett exempel på upplägg är från Nässjö kommun, där all personal verksamma i skolor samlades för inspiration kring Digitalisering. Ung Företagsamhet deltog i programmet med valbara workshops om våra digitala verktyg.
 • Nyanlända ungdomar provar på Ung Företagsamhets grundskoleläromedel

  Jönköping Vi har tidigare berättat om Ung Företagsamhets samarbete med Sommarskolan i Jönköpings kommun, där ungefär 300 nyanlända ungdomar i åldrarna 13-19 år fått extra undervisning. Eleverna på Sommarskolan tränar bland annat svenska och samhällsinformation genom arbete i olika teman. De teman som avslutade Sommarskolan var Min framtid och ekonomi samt Vårt samhälle. Eleverna arbetade ungefär 7 lektioner i veckan med olika övningar från Ung Företagsamhets läromedel och webb. De delades in i olika grupper beroende av vilka mål de arbetar mot i svenska som andra språk och detta utmynnade i fem veckors effektivt arbete.
 • Möt en UF-lärare - Pernilla Andersson

  Jönköping Pernilla Andersson är lärare på Eksjö Gymnasium och har i många år arbetat med processutbildningen UF-företagande i årskurs 3 på Ekonomiprogrammet. Sedan ett läsår tillbaka har hon också använt processutbildningen med årskurs 2 som har drivit UF-företag tillsammans med elever från Språkintroduktionsprogrammet.
 • SYDREGIONAL LÄRARKONFERENS

  Jönköping Ung Företagsamhets regioner i syd bjuder in till en gemensam lärarkonferens på Gekås Ullared. Under två dagar kommer vi att tillsammans med spännande föreläsare fördjupa oss i och utbyta erfarenheter kring hållbart företagande och samhällsentreprenörskap. Möt över 100 lärare från södra Sverige på en konferens i entreprenörskapets tecken!
 • Lärarkickoff 2017

  Jönköping Under en eftermiddag och kväll samlades årets UF-lärare, från regionens alla håll, för att tagga igång ett nytt läsår.