Den här sidans innehåll kommer från region Östergötland. Välj Östergötland som din region här eller välj en annan region här.

Linköping storsatsar på Ung Företagsamhet

Linköpings kommun satsar 400 000 kronor på Ung Företagsamhet Östergötland. - Vi vill stärka näringslivet i Linköping och den här satsningen är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

2017-06-08

Sverige

 

Det är verkligen Östergötlands år i år. Först blir Locker room talk UF från Finspång Årets UF-företag på SM i Ung Företagsamhet och nu mer pengar till verksamheten.
- I år har 444 gymnasieelever drivit UF-företag, på vissa skolor gjorde många elever det medan på vissa nästan inga. I många andra kommuner är UF-företagandet större än här. Men Linköping har potential och ska ligga i topp, säger Malin Ljung, regionchef för Ung Företagsamhet Östergötland. Ung Företagsamhet får drygt 400 000 kronor, vilket är 200 000 mer än året innan, och målet är att 1 000 gymnasieelever ska få möjlighet att utbilda sig i entreprenörskap genom att driva ett UF-företag. 

Stiftelsen Nyföretagarcentrum, som arbetar med kostnadsfri rådgivning för att hjälpa de intresserade att starta företag, får också ökat anslag, från 750 000 till 950 000 kronor.
- I fjol fick 350 personer hjälp, 301 personer kom med en idé varav 153 ledde till ett nystartat företag. Efterfrågan på vår rådgivning ökar ständigt och med mer resurser ska vi kunna hjälpa ännu fler. Och det är intressant att se hur varje satsning i skolan lämnar sina spår. Många av de som vill starta ett företag minns olika saker och idéer från tiden när de hade UF-företaget, säger Erik Åqvist, vd och rådgivare på Nyföretagarcentrum.

Källa: Östgöta Correspondenten

Nyheter

 • UF-företagande på Språkintroduktion

  Östergötland Under förra läsåret startades processutbildningen UF-företagande upp på Språkintroduktion på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Två UF-företag startades och tog sig igenom hela processutbildningen. I spetsen står Oscar Hultqvist som gjorde sitt första år som UF-lärare.
 • Silver till Locker room talk UF på EM i Ung Företagsamhet!

  Östergötland Det östgötska UF-företaget Locker room talk från Nya Bergska i Finspång, vann silver under det 28:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet i Bryssel, Belgien. – Det känns fantastiskt att vara topp två i Europa, säger Shanga Aziz, kommunikatör i Locker room talk UF. Förstapriset gick till Estland.
 • Sommarmingel med diplomering av läsårets UF-lärare

  Östergötland Torsdagen den 1 juni 2017 genomförde vi läsårets sista aktivitet för UF-lärare, skolledare och samarbetspartners. Ett 50-tal deltagare var på plats för att lyssna till Frida Boklund, regionchef Företagarna som presenterade rapporten ”Det är attityden dumbom”, Årets UF-skola i Östergötland 2017 Kungsgårdsgymnasiet, Årets UF-lärare 2017 Heidi Wetell och UF-företaget ChildAware UF som delade med sig av sitt lärorika UF-år. Vi startade minglet med att äta gemensam frukost.
 • SM-Guld till Östergötland!

  Östergötland För första gången sedan 1992 är Östergötland vinnare av SM i Ung Företagsamhet i tävlingen Årets UF-företag genom Locker room talk UF från Nya Bergska i Finspång och den 11-13 juli ska dem representera Sverige på EM i Bryssel.
 • UF alumni afterwork

  Östergötland Tisdagen den 12 september är det premiär för UF alumni afterwork. Kom till Brasserie Bouquet, Tanneforsgatan 8, Stora Torget i Linköping klockan 17.00 - 19.00.