Update UF, Årets UF-företag 2016

Möt Sveriges bästa unga entreprenörer – snart avgörs SM i Ung Företagsamhet

Den 8 - 9 maj avgörs det svenska mästerskapet för unga företagare på Stockholmsmässan i Älvsjö. På plats är över 800 gymnasieelever från hela landet för att visa upp sina UF-företag och sina affärsidéer.

2017-05-02

Sverige

Ungdomarna har tagit sig till finalen efter att ha vunnit regiontävlingar som arrangerats under våren på 24 platser i Sverige. Vinnaren i kategorin Årets UF-företag går vidare till EM i Bryssel i sommar där de representerar Sverige.

UF-företagare bättre rustade för arbetsmarknaden 
Forskning från Handelshögskolan i Stockholm visar att personer som drivit UF-företag har 20 procent lägre risk att bli arbetslösa, 20 procent större sannolikhet att bli företagare och får i genomsnitt 12 procent högre lön än andra. Sannolikheten att de blir chefer är 44 procent högre. Att lära sig entreprenörskap i skolan bidrar till att fler nya företag och arbetstillfällen skapas i Sverige.

Välkommen till SM i Ung Företagsamhet - Entreprenörskap på riktigt 2017 
Måndag 8 maj 18.30 – 21.00   
Tisdag 9 maj 9.00 – 15:00

#epr2017 
#ufsm17

Plats : Stockholmsmässan i Älvsjö

För ytterligare information:   
Fotografier fria för publicering, resultatlistor samt mer information finns på http://ungforetagsamhet.se/sm-2017/press-media  

Läs mer om vår verksamhet och våra resultat här.

Presskontakt gällande SM i Ung Företagsamhet

Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige  
Tel: 08-783 80 88, e-post:  cecilia.nykvist@ungforetagsamhet.se  

Susanna Mörner, kommunikationsansvarig på Ung Företagsamhet i Sverige 
Tel: 072-712 98 42, e-post:  susanna.morner@ungforetagsamhet.se

Nyheter

 • Nytt samarbete för digitaliserat styrelsearbete

  Sverige Ung Företagsamhet och Admincontrol, ledande leverantör av styrelseportaler, har ingått ett långsiktigt partnerskap. Digitalisering och innovation går hand i hand med entreprenörskap. Genom partnerskap med Admincontrol kommer vår nya partner att tillhandahålla ett digitalt verktyg för att stödja och effektivisera Ung Företagsamhets styrelsearbete.
 • De fick UF alumnis utmärkelse för unga ledare

  Sverige De fyra UF-företagarna imponerade extra på juryn med sin goda förståelse och genuina intresse för ledarskap och entreprenörskap.
 • Sexistiskt snack blev affärsidé

  Sverige Med föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar vill Locker room talk UF få till ett justare snack i omklädningsrummen. Affärsidén fick Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång att vinna SM-guld i Ung Företagsamhet 2017.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 9 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, Locker room talk UF. Företaget vill med hjälp av föreläsningar för unga pojkar, förändra machokulturen i omklädningsrummen.
 • Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

  Sverige Måndag 8 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2017 på Stockholmsmässan med 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd.