Update UF, Årets UF-företag 2016

Möt Sveriges bästa unga entreprenörer – snart avgörs SM i Ung Företagsamhet

Den 8 - 9 maj avgörs det svenska mästerskapet för unga företagare på Stockholmsmässan i Älvsjö. På plats är över 800 gymnasieelever från hela landet för att visa upp sina UF-företag och sina affärsidéer.

2017-05-02

Sverige

Ungdomarna har tagit sig till finalen efter att ha vunnit regiontävlingar som arrangerats under våren på 24 platser i Sverige. Vinnaren i kategorin Årets UF-företag går vidare till EM i Bryssel i sommar där de representerar Sverige.

UF-företagare bättre rustade för arbetsmarknaden 
Forskning från Handelshögskolan i Stockholm visar att personer som drivit UF-företag har 20 procent lägre risk att bli arbetslösa, 20 procent större sannolikhet att bli företagare och får i genomsnitt 12 procent högre lön än andra. Sannolikheten att de blir chefer är 44 procent högre. Att lära sig entreprenörskap i skolan bidrar till att fler nya företag och arbetstillfällen skapas i Sverige.

Välkommen till SM i Ung Företagsamhet - Entreprenörskap på riktigt 2017 
Måndag 8 maj 18.30 – 21.00   
Tisdag 9 maj 9.00 – 15:00

#epr2017 
#ufsm17

Plats : Stockholmsmässan i Älvsjö

För ytterligare information:   
Fotografier fria för publicering, resultatlistor samt mer information finns på http://ungforetagsamhet.se/sm-2017/press-media  

Läs mer om vår verksamhet och våra resultat här.

Presskontakt gällande SM i Ung Företagsamhet

Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige  
Tel: 08-783 80 88, e-post:  cecilia.nykvist@ungforetagsamhet.se  

Susanna Mörner, kommunikationsansvarig på Ung Företagsamhet i Sverige 
Tel: 072-712 98 42, e-post:  susanna.morner@ungforetagsamhet.se

Nyheter

 • Därför ska du välja att driva UF-företag i höst

  Sverige Företagsamhet är att ta risker och våga utforska. Att ta ansvar och förverkliga drömmar. På några sekunder får du klart för dig varför du ska välja att driva UF-företag.
 • Elevröster om Ung Företagsamhet

  Sverige Följ din dröm, jobba hårt och dela upp ditt projekt i delmål, är några av de lärdomar som UF-eleverna fått genom sina företag. Se elevernas idéer och vad de upplevt under året som UF-företagare.
 • Disney: - Vårt samarbete med Ung Företagsamhet lyfter oss som företag

  Sverige Det säger Casper Bue Bjørner, chef för The Walt Disney Company Nordic, Ung Företagsamhets nya samarbetspartner. Redan i entrén på Disneys kontor i Stockholm förstår man att filmkaraktärerna är grundbulten i verksamheten.
 • Ung Företagsamhet får unga att växa

  Sverige Om fler unga får lära sig entreprenörskap och företagande i skolan kommer fler jobb att skapas i Sverige. Ung Företagsamhets verksamhet får unga människor att växa.
 • Ljusdals-posten: ”Företagare är inga övermänniskor”

  Sverige Det som entreprenören åstadkommer är samhällsviktigt, men man behöver inte vara någon övermänniska för att axla rollen. Det skriver Ljusdals-posten på ledarplats och lyfter Ung Företagsamhet.