Tom, 18: Jag vill hjälpa barn släppa surfplattan

Tom Hellberg, 18, har satt fart på de allra yngsta på sin gamla skola. Genom hans UF-företag "Barn i rörelse UF" har eleverna kunnat prova olika aktiviteter efter skoltid, helt gratis. - Jag vill hjälpa barnen att släppa surfplattorna och få upp ögonen för hur bra man mår av att röra på sig, säger han.

2017-06-26

Sverige

Tanken var att skapa en motvikt till alla elektroniska leksaker, som Ipads och mobiltelefoner och stillasittandet som det för med sig. 

- Spontanidrotten och rörelseglädjen hos barn riskerar att försvinna allt mer och jag vill vara med och bidra till att den får ett uppsving, säger han. 
Under sista året på Hotell- och turismprogrammet på Bromangymnasiet i Hudiksvall kom Tom på en idé till ett UF-företag ( Ung företagsamhet). Han ville hjälpa barnen på Lunds skola, där han själv gått, att röra på sig. 

Läs hela artikeln här.

Källa: Aftonbladet

Nyheter

 • Disney: - Vårt samarbete med Ung Företagsamhet lyfter oss som företag

  Sverige Det säger Casper Bue Bjørner, chef för The Walt Disney Company Nordic, Ung Företagsamhets nya samarbetspartner. Redan i entrén på Disneys kontor i Stockholm förstår man att filmkaraktärerna är grundbulten i verksamheten.
 • Ung Företagsamhet får unga att växa

  Sverige Om fler unga får lära sig entreprenörskap och företagande i skolan kommer fler jobb att skapas i Sverige. Ung Företagsamhets verksamhet får unga människor att växa.
 • Ljusdals-posten: ”Företagare är inga övermänniskor”

  Sverige Det som entreprenören åstadkommer är samhällsviktigt, men man behöver inte vara någon övermänniska för att axla rollen. Det skriver Ljusdals-posten på ledarplats och lyfter Ung Företagsamhet.
 • Sverige vann silver på omklädningsrumssnack

  Sverige Det svenska UF-företaget Locker room talk, vann silver under det 28:e Europamästerskapet i Ung Företagsamhet i Bryssel, Belgien. – Det känns fantastiskt att vara det näst bästa UF-företaget i Europa, säger Shanga Aziz, kommunikatör i Locker room talk UF. Förstapriset gick till Estland.
 • Snart EM i Ung Företagsamhet 2017

  Sverige Med föreläsningar om jämställdhet för unga idrottande pojkar vill Locker room talk UF få till ett justare snack i omklädningsrummen. Affärsidén fick Rogerio Silva och Shanga Aziz från Finspång att vinna SM-guld i Ung Företagsamhet 2017. Den 12 juli tävlar de för Sverige på EM i Bryssel med sin affärsidé. Förra året vann Danmark - är det Sveriges tur i år?