Tom, 18: Jag vill hjälpa barn släppa surfplattan

Tom Hellberg, 18, har satt fart på de allra yngsta på sin gamla skola. Genom hans UF-företag "Barn i rörelse UF" har eleverna kunnat prova olika aktiviteter efter skoltid, helt gratis. - Jag vill hjälpa barnen att släppa surfplattorna och få upp ögonen för hur bra man mår av att röra på sig, säger han.

2017-06-26

Sverige

Tanken var att skapa en motvikt till alla elektroniska leksaker, som Ipads och mobiltelefoner och stillasittandet som det för med sig. 

- Spontanidrotten och rörelseglädjen hos barn riskerar att försvinna allt mer och jag vill vara med och bidra till att den får ett uppsving, säger han. 
Under sista året på Hotell- och turismprogrammet på Bromangymnasiet i Hudiksvall kom Tom på en idé till ett UF-företag ( Ung företagsamhet). Han ville hjälpa barnen på Lunds skola, där han själv gått, att röra på sig. 

Läs hela artikeln här.

Källa: Aftonbladet

Nyheter

 • Att driva UF-företag: Så skapar ni ett vinnande team

  Sverige När ni ska förverkliga er affärsidé ska ni ha inställningen att bli det bästa teamet. Här får du tips på hur ni blir vinnare – tillsammans.
 • Relode vinner Spendrups stipendiet 2017

  Sverige För tre år sedan drev killarna ett UF-företag på gymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats Familjen Spendrups stipendium på 50 000 kronor för att fortsätta utveckla sin affärsidé.
 • Ung Företagsamhet tände drömmen. Nu driver Josefin eget

  Sverige Hon var 17 år när Ung Företagsamhet kom till Söderportskolan i Kristianstad. Nu har hon en egen webbutik för heminredning.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet.

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • Så kommer du på en galet bra affärsidé

  Sverige Du har bestämt dig för att driva UF-företag med dina kompisar? Grattis! Här har du några tips på hur ni kommer på en affärsidé.