Lina Hedenström, vice vd TT Nyhetsbyrån

Den 14 november har du som UF-alumn chans att hänga med Lina Hedenström en dag på jobbet. Vi passade på att ställa några frågor till Lina.

Sverige

 

Kort och gott - vad jobbar du med? 
-Jag är sedan 3,5 år vice vd för TT Nyhetsbyrån. På TT Nyhetsbyrån är vi ca 210 anställda, och producerar nyheter i text, bild, video och grafik dygnet runt. Vi ägs av de stora mediehusen i Sverige och våra kunder är allt från nyhetsmedia till bokförlag, organisationer och myndigheter. Som vice VD har jag formellt ansvar för sälj, marknad, IT och bildbyrån, men fungerar arbetar även operativt över andra avdelningar. Jag håller i vår övergripande strategi och ser till att alla avdelningschefer arbetar aktivt med de strategiska målsättningarna så vi går åt rätt håll. Det jag lägger mest tid på är att hitta nya intäkter, produkter och affärer samt med affärsutveckling. Det är högt och lågt.  

Vad är det coolaste med ditt jobb?
-Allt TT producerar och gör får en enorm genomslagskraft i media. Det gör också att hos oss jobbar extremt duktiga människor som brinner för sitt jobb och som levererar i tid och otid. När en stor nyhetshändelse sker och alla kavlar upp ärmarna och kör -  då är det coolt att stå vid sidan om och bara se hur nyhetsrapporteringen är snabb, korrekt och grymt bra. Och det är det som sker inne på redaktionen som avgör vad alla människor läser i media. Det är coolt att se genomslagskraften. 

Vad kan den som hänger med dig förvänta sig av dagen?
-November ligger långt framme och ingen dag är den andra likt. Men om jag gissar så kommer vi starta 8.30 med ett redaktionsmöte, där det blir en snabb genomgång/reflektion av gårdagens bevakning och en övergripande plan på vad som kommer bevakas under dagen. Sedan kan jag tänka mig att det blir en del möten i olika frågor som är aktuellt för tillfället. Det kommer vara budgettider, så en gissning är att det kan bli vissa element från det. 

Vad gillar du att göra innan eller efter jobbet? 
-Är morgontrött, men släpar mig iväg på morgonträning en dag i veckan. Coachar min sons lag i basket – är själv en gammal basketspelare, hänger med vänner, äter goda middagar och tittar på serier på HBO. Just nu är jag helt fast i A handmaid’s tale.

Berätta något otippat om dig själv!  
-Kan stå på händer i en minut (gjorde det första gången igår).

Vilken ledare hade du själv önskat följa för en dag?
-Gregg Popovich – NBA-coach för San Antonio Spurs. Imponerande meritlista och har en tränarfilosofi som bygger på att laget är större än individuella spelare.

Följ Lina för en dag, ansök här.