UF-företag från Finspång kan vinna 175 000 kronor

I slutet av september delas årets Östgötapris ut. Då har Locker room talk UF, som tidigare i år vann SM-guld och EM-silver, chans att toppa sitt framgångsrika UF-år.

2017-09-11

Sverige

Teamet Shanga Aziz och Rogerio Silva från Finspång i Östergötland, är en av de nominerade till årets Östgötapris som varje år delas ut av Länsförsäkringar Östgöta. Med priset vill man lyfta fram och stötta hållbara initiativ, som genomförs med ett långsiktigt socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvarstagande.

Killarna har redan fått en rad utmärkelser för sitt UF-företag som de startade under sin tid på gymnasiet Nya Bergska. I somras vann de silver i Europamästerskapet i Ung företagsamhet och tidigare i år vann de guld på SM i Ung Företagsamhet.
- Det kändes fantastiskt, att bli utnämnt till det näst bästa UF-företaget i hela Europa, konstaterade Shanga Aziz efter EM-tävlingen till Norrköpings tidningar.

Östgötapriset instiftades 2016 och kan delas ut till en individ, ett företag, en förening eller en annan organisation. Priset kommer att delas ut under Hållbarhetsseminariet den 26 september i Flygeln hos Louis De Geer i Norrköping.

Starta ditt UF-år nu

Nyheter

 • Att driva UF-företag: Så skapar ni ett vinnande team

  Sverige När ni ska förverkliga er affärsidé ska ni ha inställningen att bli det bästa teamet. Här får du tips på hur ni blir vinnare – tillsammans.
 • Relode vinner Spendrups stipendiet 2017

  Sverige För tre år sedan drev killarna ett UF-företag på gymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats Familjen Spendrups stipendium på 50 000 kronor för att fortsätta utveckla sin affärsidé.
 • Ung Företagsamhet tände drömmen. Nu driver Josefin eget

  Sverige Hon var 17 år när Ung Företagsamhet kom till Söderportskolan i Kristianstad. Nu har hon en egen webbutik för heminredning.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet.

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • Så kommer du på en galet bra affärsidé

  Sverige Du har bestämt dig för att driva UF-företag med dina kompisar? Grattis! Här har du några tips på hur ni kommer på en affärsidé.