Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

UF-företaget som platsar på Svenskt Tenn?

Ett designat lyxarmband i älgskinn, producerat av hantverkare och med erfaren smyckesdesigner som rådgivare. Algiz Design UF har halvvägs in i UF-året äntligen en färdig första kollektion med ett stilrent och tidlöst unisexarmband. Det är en exklusiv produkt i liten upplaga som nu kommer ut på marknaden.

2017-01-23

Sverige

– Vi startade vårt UF-företag med idén att skapa ett smycke. Jag jagar och utifrån min erfarenhet vet jag att mycket skinn och älghorn slängs, vilket är en råvara vi vill ta vara på, säger Sofie Naumburg, VD för Algiz Design UF.

Armbandet bär tydliga skandinaviska drag och har potential att även tilltala kunder utanför Sverige. Företaget valde redan från början att ha ta hjälp av proffs, både i designprocessen och för själva tillverkningen. Den första kollektionen kommer i fem färger och nästa kollektion är redan på gång, med älghorn och återvunnet silver inbäddat.

– Vårt nätverk har varit viktigt i starten, och vi har nog haft lite tur. Min moster och kusin har kunnat hjälpa oss, inte minst i kontakten med butiker och återförsäljare, säger Klas Nordell, ekonomiansvarig i Algiz Design UF.

– Vår andra rådgivare är designer åt bland annat Svenskt Tenn och har ett gediget kontaktnät, säger Catherine Kleeberg, marknadsansvarig.

Att driva UF-företag kommer inte utan utmaningar, särskilt som företagets medlemmar går på Naturprogrammet och aktivt fått välja till kursen entreprenörskap. Däri har den största utmaningen legat, att få tiden att räcka till.

Den 20-21 mars ställer företaget ut på Entreprenörskap på riktigt 2017, som ett av närmare 700 UF-företag från Stockholmsregionen, för att möta marknaden på riktigt. Det blir också en bra värdemätare – finns det framtidsutsikter längre än UF-året?

– Vi har varit hos Svenskt Tenn som var positiva till vår idé, det är absolut ett framtidsmål att kunna ha försäljning där. Om produkten slår så fortsätter vi gärna med den efter UF-året, avslutar Klas Nordell.

Om Algiz Design UF

Algiz betyder Älg på runsvenska, logotypen är runan som står för ”älg”.

Se mer på www.instagram.com/algizdesign och gör förhandsbeställning www.algizdesign.com.se

Algiz Design UF drivs på Norra Real som individuellt val på Naturprogrammet och består av:

Sofie Naumburg, VD och Kommunikationsansvarig
Klas Nordell, Ekonomiansvarig
Milan Hedati, Säljansvarig
Catherine Kleeberg, Marknadsansvarig

Nyheter

 • Affärsbragdsvinnaren: "Hårt arbete slår alltid talang"

  Stockholm Vad krävs för att få ett bolag att växa, vad bör man tänka på som ung i karriären och varför är det viktigt att ha större drivkrafter än att tjäna pengar? När UF-alumnen Patrick de Meijere under konceptet Ledare för en dag fick skugga byggbolaget ExpanderaMeras prisade vd Jessica Löfström var stämningen god och utbytet givande.
 • Carl Kronberg är Årets UF-lärare 2017

  Stockholm Bromma gymnasium har en lång tradition av UF-företagande, men när läsåret 2016 startade var det med ett rejält omtag. Läs om utmaningarna, glädjen och de häftiga följder som energin från en ovanligt engagerad UF-lärare lyckats skapa.
 • Tävla med din årsredovisning

  Stockholm Har du drivit UF-företag. avslutat ditt år och därmed gjort ett bokslut? Då kan du tävla i Årets Årsredovisning 2017! Här hittar du tävlingskriterier och hur du gör för att deltaga i tävlingen. Bidraget skall vara uppladdat senast den 1 juni!
 • Här är Stockholms SM-trupp

  Stockholm Den 8-9 maj är du åter välkommen till Stockholmsmässan och SM i Ung Företagsamhet. Här ser du vilka av Stockholmsregionens UF-företag som genom regionala tävlingar kvalat in till en utställningsplats.
 • Berghs belönar driv med stipendium

  Stockholm Corinne Jerand och Anna Wigow - så heter årets Berghs-stipendiater! Stipendierna är en del av Ung Företagsamhets partnerskap och ger två personer som visat framfötterna en första bra smak på kommunikationsbranschen.