Ung Företagsamhet i Stockholm söker grundskolepedagog

Är du pedagog i grundskolan och har intresse av att projektleda inom entreprenörskap? Då har vi jobbet för dig.

2017-05-05

Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden, organisation som sedan 1980 verkat för att alla elever ska ges möjlighet att tränas i entreprenörskap, kreativitet och företagsamhet. Ung Företagsamhet Stockholm söker en projektledare som ska jobba med våra utbildningar och läromedel Vårt Samhälle, Se Möjligheterna och Min framtid och ekonomi mot främst lärare. Du kommer att vara vår röst och ansikte utåt och aktivt arbeta med utveckling av skolans uppdrag med tonvikt på skolans värdegrund och entreprenörskap.

Tjänsten består i huvudsak av:

 • att i skolan, och för pedagoger, synliggöra det entreprenöriella lärandet med tydlig koppling till våra läromedel,
 • att argumentera för och sälja in våra utbildningar och läromedel,
 • att ansvara för Ung Företagsamhets utbildningar,
 • att tillsammans med befintlig personal verka för att Ung Företagsamhets verksamhet utvidgas i regionen. 

 

Profil:
Som person har du lätt för att bemöta andra människor och skapa goda relationer. Du är van att prata inför grupp och har lätt att entusiasmera och få andras förtroende genom att du ger ett trovärdigt intryck. Du räds inte för utmanande frågor och är vetgirig inom allt som rör skolan och lärares förutsättningar, du är utåtriktad och har förmågan att fånga intresset och inspirera framförallt lärare men även ungdomar.

Du är en god inspiratör med mycket energi och glädje, som trivs med att vara i fokus. Att arbeta för Ung Företagsamhet kräver självständighet och förmågan att kunna hålla i gång många aktiviteter samtidigt med hög kvalitet, då det periodvis kan vara högt tempo. Vissa aktiviteter förekommer emellanåt på kvällar och helger. Vi värdesätter prestigelöshet och viljan att arbeta tillsammans som ett lag.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant akademisk examen/vidareutbildning inom pedagogik och/eller flera års erfarenhet som lärare på grundskolenivå. Din insyn i skolans förutsättningar och styrdokument är god och du har en dokumenterad erfarenhet av entreprenörskap i skolan. Frågor inom bedömning, läroplaner, kursmål osv är bekant för dig. Det är meriterande om du har en vana att föreläsa för lärare. Meriterande är även om du tidigare har varit i kontakt med Ung Företagsamhet på något sätt.

Tillträde:
Tjänsten är tills vidare och på heltid. Även möjligt vikariat under läsåret 2017/18 beroende på din tillgänglighet. Vi tillämpar provanställning. Tillträde i augusti 2017 med ev. överlämning i juni. Vi håller till i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Stockholm men resor inom Stockholms län är vanliga.  

Ansökan:
Välkommen med din ansökan till regionchef johannes.crona@ungforetagsamhet.se senast fredagen den 9 juni, urval sker löpande. Ansökan endast via e-post.

Nyheter

 • Därför ska du välja att driva UF-företag i höst

  Sverige Företagsamhet är att ta risker och våga utforska. Att ta ansvar och förverkliga drömmar. På några sekunder får du klart för dig varför du ska välja att driva UF-företag.
 • Elevröster om Ung Företagsamhet

  Sverige Följ din dröm, jobba hårt och dela upp ditt projekt i delmål, är några av de lärdomar som UF-eleverna fått genom sina företag. Se elevernas idéer och vad de upplevt under året som UF-företagare.
 • Disney: - Vårt samarbete med Ung Företagsamhet lyfter oss som företag

  Sverige Det säger Casper Bue Bjørner, chef för The Walt Disney Company Nordic, Ung Företagsamhets nya samarbetspartner. Redan i entrén på Disneys kontor i Stockholm förstår man att filmkaraktärerna är grundbulten i verksamheten.
 • Ung Företagsamhet får unga att växa

  Sverige Om fler unga får lära sig entreprenörskap och företagande i skolan kommer fler jobb att skapas i Sverige. Ung Företagsamhets verksamhet får unga människor att växa.
 • Ljusdals-posten: ”Företagare är inga övermänniskor”

  Sverige Det som entreprenören åstadkommer är samhällsviktigt, men man behöver inte vara någon övermänniska för att axla rollen. Det skriver Ljusdals-posten på ledarplats och lyfter Ung Företagsamhet.