Inspirerande dagar på UF alumni Weekend

I vanlig ordning avslutades sommaren med det som för många alumner är en årlig höjdpunkt: UF alumni Weekend. My Rutqvist och Micaela Hedin deltog från Västerbotten, tillsammans med drygt 80 andra alumner från hela landet, när årets upplaga arrangerades den 18-20 augusti i Stockholm.

2017-09-04

Västerbotten

My Rutqvist drev UF-företag läsåret 2015/16 och gick med i UF alumni förra hösten i samband med att hon deltog i Ledare för en dag. När hon anmälde sig till UF alumni Weekend såg hon fram emot möjligheten att knyta nya kontakter och få nya erfarenheter - och hon blev inte besviken. Helgen hade ett fullspäckat schema med inspirerande aktiviteter och föreläsningar där de fick träffa många nya personer med samma intresse och samma driv som de själva.

- Det första jag märkte var hur mycket energi det fanns bland alla deltagare, berättar My. Det var ungefär som jag förväntade mig, fast mycket roligare!

Högt upp på listan över de aktiviteter som uppskattades mest står arbetet med case från företag och inspirerande föreläsningar, samt femkampen mellan alumnerna. Micaela Hedin passar på att särskilt lyfta Lina Thunberg, UF-alumn och säljchef på Löwengrip Care & Color, som föreläste under helgen.

- Jag tror aldrig att alla satt så tysta som under Lina Thunbergs föreläsning. Den var jätteintressant, säger Micaela.

Till skillnad från My deltog Micaela på UF alumni Weekend tack vare att hon tilldelades UF alumnis pris Årets MäsStare på den regionala UF-mässan i Skellefteå och därmed vann en deltagarplats på evenemanget. När utmärkelsen delades ut rådde det en viss osäkerhet vad priset innefattade, och Micaela erkänner att hon i början kände sig tveksam angående UF alumni Weekend. Trots sina fördomar bestämde hon sig för att åka och det visade sig bli högt över hennes förväntningar.

- Jag är glad att jag åkte, jag skulle ha ångrat mig i efterhand om jag inte hade gjort det. Det vet jag speciellt nu när jag är medveten om vad jag i så fall hade missat, konstaterar Micaela. Från denna helg tar jag med mig tips och motivation, nya vänner och kontakter, inspiration, mod… ja, allt möjligt.

Båda tjejerna rekommenderar andra att åka på UF alumni Weekend nästa år, när evenemanget återigen arrangeras.

- Jag är faktiskt förvånad att det inte är fler från Västerbotten som brukar delta, påpekar My och menar att fler alumner borde ta vara på möjligheten.

Har du drivit UF-företag? Gå med i UF alumni och var med och inspireras du också. Anmäl dig idag till höstens första evenemang: Coffee Talk den 6 september 2017. Läs mer här.

Nyheter

 • Måndag 4 december genomför UF alumni Jämtland succén Ledare för en dag igen!

  Jämtland
 • Rådgivarmingel

  Göteborg Att engagera sig som rådgivare gör avgörande skillnad för våra UF-företag! Vi bjuder därför in rådgivare, våra partners och alumner till ett härligt mingel där vi vill hylla dig som varit, är eller vill bli rådgivare! Läs mer och anmäl dig här.
 • UF alumni presenterar stolt - Tjejkväll

  Göteborg I samarbete med SEB och Venture Cup bjuder UF alumni Göteborg in till ett event, bara för tjejer! Den 25 oktober blir det Tjejkväll.
 • Moving Free UF och Jakten på storsäljaren

  Halland Läsåret 2016/2017 drev Elin Persson UF-företaget Moving Free UF tillsammans med en klasskompis där de skapade en sport-bh med inbyggd förvaringsficka för mobiltelefonen. Nu tävlar hon i programmet Jakten på Storsäljaren som sänds på Kanal5.
 • Lärarkonferens 2018 - på Gekås Ullared

  Kalmar Ung Företagsamhets regioner i syd bjuder in till en gemensam lärarkonferens på Gekås Ullared. Under två dagar kommer vi att tillsammans med spännande föreläsare fördjupa oss i och utbyta erfarenheter kring hållbart företagande och samhällsentreprenörskap. Möt över 100 lärare från södra Sverige på en konferens i entreprenörskapets tecken.