Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / UF-mästerskapet 2021

UF-mästerskapet 2021

Det regionala UF-mästerskapet 2021 är avgjort! Här kan du se samtliga vinnare och nominerade från de olika UF-tävlingarna.

Klicka här för att se prisutdelningen i efterhand! 

Årets affärsplan:

Vinnare: Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet 

Motivering: Med en bra affärsidé och en affärsplan som hade alla ingredienser kan vi stolt presentera vinnarna av årets affärsplan: Lika lättsålt, som lättbakat – vinnaren av Årets affärsplan är Bullarum UF.

2:a Stoff UF – Sven Eriksonsgymnasiet 

3:a LongLastingGreen UF – Bäckängsgymnasiet  

3:a Memo UF – Marks gymnasieskola    

3:a Stan Runt UF - Alströmergymnasiet  

 

Årets grafiska profil:

Vinnare: Photo by Trimmel UF – Viskastrandsgymnasiet

Motivering: En väl genomförd, tilltalande och snygg presentation av en grafisk profil, lätt att förstå och där logotypen är väl sammankopplad med verksamheten. Logotypen gör sig bra i både svartvitt och i färg och både i stort och litet tryck.
Vinnaren av Årets grafiska profil är Photo by Trimmel UF.

 

2:a Sterly UF - Bäckängsgymnasiet

3:a Necessäry UF – Bäckängsgymnasiet

3:a ReFold UF – Bäckängsgymnasiet

3:a BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

 

Årets ekologiskt hållbara UF-företag 

Vinnare: PineTree UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: En innovativ affärsidé som med noggrannhet har skapat en cirkulär affärsmodell. UF-företaget har identifierat ett problem som uppstått med den ökade digitaliseringen och idén i sig är väldigt kreativ och helt rätt i tiden. Vinnaren av Årets ekologiskt hållbara UF-företag är PineTree UF.

2:a ReFold UF – Bäckängsgymnasiet

2:a Play´n learn UF – Tingsholmsgymnasiet


 

Årets hantverkare:

Vinnare: BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: En användbar produkt i hållbart material. Årets hantverkspris går till ett UF-företag som skapat en multifunktionell produkt i tidlös design. Tillverkningen sker lokalt i Sjuhärad och inrymmer flera hantverksmässiga moment. Resultatet blir en stilren produkt med fiffigt infällda magneter som håller locket på plats. I och med att locket kan tas bort och är försett med handtag av skinn kan det fungera både som skärbräda och bricka.

2:a DeLight UF – Alströmergymnasiet

2:a Re-Decor UF – Tranemo gymnasieskola


 

Årets vara:

Vinnare: Galgen UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Företaget såg ett problem, hittade lösningen. Såg till att alla kan ”hänga” med…Vinnaren av Årets vara är Galgen UF.

2:a Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

2:a BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet


 

Årets kooperativa UF-företag:

Vinnare: Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Här jäser både samarbete, samhällshänsyn och demokrati i ett vinnande kooperativt koncept. Vinnaren av Årets kooperativa UF-företag är Bullarum UF.

 

 

Årets säljare:

Vinnare: Lisa Sigurdsson - Voyage UF - Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: På ett proffsigt sätt med hög energi och härligt driv lockar säljaren kunden till köp. Genom sin tydliga beskrivning av produktens alla fördelar och sin kommunikativa förmåga skapar säljaren nyfikenhet. Vinnaren av Årets säljare är Lisa Sigurdsson.

2:a Axel Åhlander - Bullarum UF - Sven Eriksonsgymnasiet 

3:a Sissel Flach - Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

4:a Rawan Lousy Förverkliga Drömmen RL UF - Almåsgymnasiet

4:a Albin Lindvert Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

4:a Knut Klingberg Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet

4:a Alice Gustafsson FightR UF – Tranemo gymnasieskola

4.a Kevin Axelsson Nikita Sport UF – Almåsgymnasiet


 

Årets socialt hållbara UF-företag:

Vinnare: Stoff UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: UF-företaget visar stor medvetenhet kring både affären och hållbarhet i alla led. På ett innovativt sätt har man tagit fram en flerfunktionell produkt med genomtänkt design till ett rimligt pris. Produkten är livsviktig för både individ och samhälle, vi hoppas att få se den i varje hem. Vinnaren av Årets socialt hållbara UF-företag är Stoff UF.


 

Årets innovation

Vinnare: Galgen UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Vinnaren har skapat innovation i enkelheten och i vardagen. Med en stilren design och en tydlig och innovativ plan på vidareutveckling, ser vi fram emot att följa vinnarens spännande framtid. Vinnaren av Årets innovation är Galgen UF.


 

Årets UF-företag

Vinnare: Galgen UF – Sven Eriksonsgymnasiet

Motivering: Ett innovativt grepp på en traditionell produkt, krokiga böjelser för design o form! Den inte helt spikraka vägen till framgång är inget att hänga upp sig på! Med goda förutsättningar för uppskalning och utveckling hänger inte framtiden på en tunn tråd utan på en galge! Vinnaren av Årets UF-företag är Galgen UF.

2:a BreadB UF – Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Stoff UF – Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Voyage UF – Sven Eriksonsgymnasiet

3:a Bullarum UF – Sven Eriksonsgymnasiet
Årets tjänst

Vinnare: Player Academy UF - Alströmergymnasiet

Motivering: På er plan ryms mer än 11 man, alla medspelare mot samma mål. En passion som resulterar till en aktivrörelse med engagerade partners längs sidlinjen.

 

Årets UF-lärare

Vinnare: Johanna Fogelberg – Alströmergymnasiet

Motivering: Årets UF-lärare har på ett framgångsrikt sätt implementerat ett arbetssätt som knutit näringslivet och staden närmare skolan. Lärare är en stor anledning till att skolans UF-arbete utvecklats positivt de senaste åren. Välförtjänt vinnare av Årets UF-lärare och mottagare av Ulla Zanders lärarstipendium 2021 är Johanna Fogelberg från Alströmergymnasiet i Alingsås.

 

Årets UF-skola

Vinnare: Kunskapskällan - Herrljunga

Motivering: Skolan har under många år lyckats upprätthålla en imponerande hög andel UF-elever. Med entreprenörskap som en av fyra ledord har skolan visat vägen för både lärare och elever. Även den lilla skolan kan ge eleverna stora möjligheter! Årets UF-skola går till Kunskapskällan i Herrljunga.   

 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.