The Walt Disney Company Nordic - ny partner

Är ni årets mest kreativa UF-företag?

Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.

2018-03-16

Sverige

Bland de största företagen i världen finns mängder av idéer som först slogs bort som galna, omöjliga, hopplösa, oanvändbara eller helt enkelt ointressanta. Internet till exempel, var det verkligen något att ha?

Det här är en tävling som syftar till att premiera kreativitet och förmåga att tänka utanför boxen, från det att ni brainstormar fram en affärsidé, genom design, konstruktion, produktion, affärsplanering, paketering, marknadsföring och försäljning. Förmågan att formulera den kreativa processen och göra den tillgänglig för andra, samtidigt som ni visar hur den hjälpt er fram till den färdiga lösningen kommer att bedömas. Ni kan tävla med bidrag oavsett om den kreativa processen gäller en ny vara/tjänst, en förädling av en produkt eller till och med ett beslut om att välja bort/lägga ner en möjlig idé eller produkt.

Läs tävlingskriterierna här.

Ansök till tävlingen senast den 28 mars. Finalisterna kommer till SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö och vinnaren utses på scen framför närmare 1000 åskådare. Tveka inte - ansök nu!

Nyheter

 • Finalister UF till AB-stipendiet 2018

  Sverige Vi kan nu avslöja de fyra finalisterna i årets UF till AB-stipendiet. Vinnaren av det ärofyllda stipendiet på 50 000 kronor avslöjas på invigningen av SM i Ung Företagsamhet 16 maj.
 • Nu är det dags att avveckla ditt företag

  Sverige Nästan ett år har gått och det har blivit dags att avveckla UF-företaget. Men det händer inte av sig själv.
 • Clas Ohlson Foundation ny nationell partner

  Sverige Clas Ohlson Foundation har valt att stötta Ung Företagsamhet 2018, med särskild inriktning på Dalarna, för att främja barn och ungas utbildning samt innovation, entreprenörskap och företagande. – Vi tycker att Ung Företagsamhet passar så bra in i vår vision, säger Dimitri Haid, styrelseordförande Clas Ohlson Foundation.
 • European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

  Sverige Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.
 • UF-företagare träffade Petter Stordalen

  Sverige Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.