The Walt Disney Company Nordic - ny partner

Är ni årets mest kreativa UF-företag?

Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.

2018-03-16

Sverige

Bland de största företagen i världen finns mängder av idéer som först slogs bort som galna, omöjliga, hopplösa, oanvändbara eller helt enkelt ointressanta. Internet till exempel, var det verkligen något att ha?

Det här är en tävling som syftar till att premiera kreativitet och förmåga att tänka utanför boxen, från det att ni brainstormar fram en affärsidé, genom design, konstruktion, produktion, affärsplanering, paketering, marknadsföring och försäljning. Förmågan att formulera den kreativa processen och göra den tillgänglig för andra, samtidigt som ni visar hur den hjälpt er fram till den färdiga lösningen kommer att bedömas. Ni kan tävla med bidrag oavsett om den kreativa processen gäller en ny vara/tjänst, en förädling av en produkt eller till och med ett beslut om att välja bort/lägga ner en möjlig idé eller produkt.

Läs tävlingskriterierna här.

Ansök till tävlingen senast den 28 mars. Finalisterna kommer till SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö och vinnaren utses på scen framför närmare 1000 åskådare. Tveka inte - ansök nu!

Nyheter

 • Jobba internationellt som UF-lärare

  Sverige Genom Ung Företagsamhet har du som lärare möjlighet att ta med dina UF-elever ut i Europa. Och träffa kollegor och elever från andra länder.
 • "Vi har gjort det OK att köpa second hand bland unga"

  Sverige De säljer streetwear secondhand på Instagram. Och vann nyligen SM i Ung Företagsamhet. Nu ska Fredrik och Mickel åka till Belgrad och tävla.
 • Kvinnors företagande minskar

  Sverige Under 2017 minskade det svenska entreprenörskapet. Nedgången beror uteslutande på en minskning i kvinnors entreprenörskap. Det visar den senaste GEM-rapporten, ett årligt forskningsprojekt, där entreprenörskapet analyseras i 54 länder.
 • Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

  Sverige Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidigare årskurser.
 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.