The Walt Disney Company Nordic - ny partner

Är ni årets mest kreativa UF-företag?

Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.

2018-03-16

Sverige

Bland de största företagen i världen finns mängder av idéer som först slogs bort som galna, omöjliga, hopplösa, oanvändbara eller helt enkelt ointressanta. Internet till exempel, var det verkligen något att ha?

Det här är en tävling som syftar till att premiera kreativitet och förmåga att tänka utanför boxen, från det att ni brainstormar fram en affärsidé, genom design, konstruktion, produktion, affärsplanering, paketering, marknadsföring och försäljning. Förmågan att formulera den kreativa processen och göra den tillgänglig för andra, samtidigt som ni visar hur den hjälpt er fram till den färdiga lösningen kommer att bedömas. Ni kan tävla med bidrag oavsett om den kreativa processen gäller en ny vara/tjänst, en förädling av en produkt eller till och med ett beslut om att välja bort/lägga ner en möjlig idé eller produkt.

Läs tävlingskriterierna här.

Ansök till tävlingen senast den 28 mars. Finalisterna kommer till SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö och vinnaren utses på scen framför närmare 1000 åskådare. Tveka inte - ansök nu!

Nyheter

 • Teknikstipendium för avsaltningsmaskin

  Sverige UF-företagaren Jonatan Persson har fått Ljungbergsfondens teknikpris för sin avsaltningsmaskin som med hjälp av restvärme från industrin renar havsvatten. Syftet är att bekämpa vattenkrisen och skapa en mer hållbar vattenförsörjning.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Ny digital utbildning för UF-företagare

  Sverige Nu släpper Ung Företagsamhet en ny digital utbildning för UF-företagare, Välkommen till företagsamheten. Här får eleverna bland annat lära känna Sveriges företagshistoria, hur maten hamnar på våra bord, ekonomiska begrepp och hållbart företagande.
 • Ung Företagsamhet i Sverige söker en kommunikationsansvarig

  Sverige Ung Företagsamhet gör skillnad på riktigt. Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi dig som vill ansvara för vår kommunikation.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.