Årets bästa UF-skola vann reklamtid i TV

Förra året blev skolan utsedd till den bästa i hela Sverige. Nu rullar elevernas egen reklamfilm på TV4. Ett pris värt en kvarts miljon kronor.

2015-01-27

Sverige

Jensen gymnasium Södra, som ligger på Södermalm i Stockholm, blev förra året utsedd till den bästa UF-skolan i Sverige och vann reklamtid i tv till ett värde av 250 000 kronor. Gymnasiet utsågs till vinnare efter att skolan under många år ”vävt in entreprenörskap och Ung Företagsamhet på ett väl genomtänkt sätt i elevernas skolgång och i lärarnas arbetsvardag”. Allt enligt juryns prismotivering.

Filmen som nu sänds på tv är producerad av skolans elever och lärare och kommer att visas över hundra gånger innan januari månad är slut.

- Att synas med tv-reklam är en fantastisk möjlighet och det var roligt för eleverna att få medverka under filminspelningen, säger rektor Jonatan Laurent. Men det allra viktigaste är äran och den positiva stämningen som utmärkelsen gett skolan, fortsätter Johan som tror att priset kommer sporra eleverna att jobba ännu hårdare med sina UF-företag.

Vismas pris till Årets UF-skola delades 2014 ut för sjätte gången. De tidigare åren har priset gått till Sven Eriksonsgymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter och Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. Visma har i flera år varit engagerat inom utbildningsområdet, bland annat genom att aktivt stödja Ung Företagsamhet.

VIDEO Se elevernas film som rullar på TV4 och Kanal 7
 

Nyheter