Årets UF-företag, en lokal lösning på ett globalt problem

Under SM i Ung Företagsamhet den 7 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, Rawstraw UF från ProCivitas Privata gymnasium i Malmö.

2019-05-07

Sverige

 

Bilder på Rawstraw UF på Flickr

UF-företaget består av Anna von Groß, Daniel Lindkvist, Elise Lindow, Josephine Daly-Tempelaar och Linnea Jerlebo. Rawstraw UF tillverkar naturliga och nedbrytbara sugrör av svensk råghalm.  Motiveringen löd "Årets UF-företag 2019 har skapat en innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden. Med starkt hållbarhetsfokus fyller företaget ett hål i marknaden med en liten lokal lösning på ett stort globalt problem. I den här gruppen har alla dragit sitt strå till stacken."

Rawstraw UF får äran att representera Sverige i EM i Ung Företagsamhet, Company of the Year competition, som i år går av stapeln 4-5 juli i Lille, Frankrike.

– Stort grattis till Rawstraw UF från ProCivitas Privata gymnasium i Malmö som är Årets UF-företag 2019. En smart och kul affärsidé som har stor potential. Nu laddar vi om inför EM i Lille där 40 företag och närmare 200 företagsamma ungdomar från hela Europa tävlar om den prestigefyllda titeln Company of the Year. Säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.

SM i Ung Företagsamhet 2019 har pågått den 6 och 7 maj i Stockholm. Totalt deltog nästan 800 elever och mer än 200 UF-företag i en rad olika tävlingar. I kategorin Årets UF-företag har totalt 34 företag från hela Sverige tävlat om den prestigefyllda titeln. Fotografier fria för publicering, resultat samt mer information finns på ungforetagsamhet.se/sm2019

Nyheter