Hem / Nyheter & Event / Blekinge / Angående årets mässa

Angående årets mässa

Ung företagsamhet ställer om.

Folkhälsomyndigheten gick den 10 januari ut med nya restriktioner för att motverka smittspridning av covid-19. Restriktionerna påverkar även Ung Företagsamhet varför vi har beslutat att ställa om vårens mässor ”Entreprenörskap på riktigt” (EPR).

Normalt arrangeras mässorna i Ung Företagsamhets regioner under våren, men då de nya restriktionerna gällande mässor inomhus kräver 10 kvadratmeter per besökare, ser vi inte att dessa kan genomföras på ett smittsäkert sätt. Vi har därför beslutat att ställa om, och att istället för de fysiska mässorna erbjuda eleverna det digitala säljtillfälle som UF-gallerian ger. Vi hoppas även kunna erbjuda eleverna fysiska säljtillfällen utomhus senare under våren.

De tävlingsdagar och tävlingsmoment som sker parallellt med mässorna kommer även dessa att genomföras digitalt, men en hybridlösning kan också bli aktuell om restriktionerna tillåter.

Vi hoppas fortsatt kunna genomföra SM som planerat i maj men vi följer smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga.

UF-företagandet är viktigt för många elever och lärare och vi värnar om att de ska få en så bra upplevelse som möjligt, men hälsan hos elever och lärare kommer alltid i första hand.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.