Den här sidans innehåll kommer från region Blekinge. Välj Blekinge som din region här eller välj en annan region här.

Lyckad kick off med Crazy Pictures!

Det var med stort intresse som 160 elever steg in i Väggaskolan för att lyssna på tre olika föreläsare om att starta eget med fokus på UF-företagande.

2013-09-30

Blekinge

 

 - Varmt välkomna hit och det är så roligt att se att så många är här, säger Jennifer.

Framme på scen står Jennifer och Mikaela, två av de tre personer som är anställda på Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla. De berättar om kommande UF-år för de 160 förväntansfulla eleverna.

 

Sofia Holmström, från Sparbanken, som även hon har drivit ett eget UF-företag, för ca sjutton år sedan, informerade om vad Sparbankerna och Swedbank kan hjälpa till med under UF-året.

 

Efter applåderna var det Alexander Andersens tur. Förra året drev han UF-företaget SpotIT UF. Hans idé var att skapa en app till alla smartphones så man lätt kunde hitta restauranger och hotell, figursydd just till dig. Hans idé tog sig ända till SM där han placerade sig fyra i kategorin Produktutvecklingspriset. Efter en sista push som bestod av ”Kör stenhårt” och applåder var det dags för lite fika…

 

När fikapausen var slut var det dags igen. Alla elever och lärare begav sig in i salen och denna gång var det Albin Pettersson som intagit scenen. Han och hans fyra kompisar hade startat ett eget företag för fem år sedan som fick namn Crazy Pictures. Det är ett företag som gör allt från film som de själva kommit på till reklam och TV/dokumentär. Redan efter dem gått ut gymnasiet körde de igång men de fick inte sitt riktiga första jobb förrän fem månader senare, ett jobb som var på deras gamla gymnasieskola. De fortsatte kämpa och efter ett samtal med TV4 hade de en månad att göra en trailer, historiska rekonstruktioner. Trailern gav dem fortsatt arbete på TV4 vilka dem fortfarande har kvar som stor kund.

Nu, fem år senare är de sex stycken i företaget och deras största mål är att göra en egen långfilm. Efter en timme med filmer och information ekade applåderna i salen och elever och lärare gick därifrån med ett bagage av inspiration!

 

Denna är en av de kortfilmer som visades, Nakenlekar;

http://www.youtube.com/watch?v=4wNGsQgEPiE

 

Jonna Stålner

Prao, Ung Företagsamhet

Nyheter