Dags att starta ditt UF-företag

Nu har ni en idé, ni vet vem som gör vad i företaget och ni har en rådgivare. Bra, då är det dags att sätta igång och jobba.

2018-10-01

Sverige

Ni kommer att behöva sätta upp mål att arbeta efter , och kanske behöver ni en prototyp eller färdig vara eller tjänst att visa upp på en mässa? Då behöver ni produktutveckla: göra användarstudier, skissa och designa och testa med hjälp av marknadsundersökningar.

I det här skedet måste ni också göra en affärsplan som ska beskriva er affärsidé, vilken affärsmodell ni arbetar efter, vilka era konkurrenter är, hur ni ska prissätta er vara eller tjänst och hur er budget ser ut.

Men innan ni börjar med allt det, är det bra om ni gör vår digitala utbildning Smart Företagande, avsnitt 1 ”Starta smart”. Du hittar utbildningen i inloggat läge här på sajten.

En annan smart digital utbildning är Välkommen till företagsamheten. Där kan du lära dig allt om Sveriges företagshistoria, ekonomiska begrepp och hållbart företagande. Utbildningen är uppbyggd med filmer och frågor. En återkommande person i filmerna är Hanna Jörnhammar som drev UF-företag i gymnasiet och nu säljer linneprodukter genom det egna företaget Lin Living.

Utbildningen hittar du när du loggat in här på ungforetagsamhet.se.

Köp boken "Mitt UF-företag. Entreprenörskap på riktigt"
Starta ditt UF-företag nu

Nyheter

 • UF-företag på Diabetesgalan

  Sverige Glow UF var på plats under Diabetesgalan och visade sin självutvecklade produkt, en lampa för insulinsprutor. Galan sändes under kvällen den 14:e november på TV3 och leddes av bland annat Peter Jihde med målet att samla medel till Diabetesfonden.
 • Pris i Venture Cup till UF-elev

  Sverige Jonatan Persson och hans Helios Innovations, som började sin resa som ett UF-företag i Halland, blev en av vinnarna i Venture Cup Sverige.
 • UF-elever vann Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Vore det inte häftigt att åka med ett flygplan som skapar regn? Det före detta UF-företaget PulseDesign har skapat en jetmotorprototyp som drivs av vätgas och bara släpper ut vatten. Igår vann de de Ljungbergsfondens Teknikstipendium.
 • Nyheter för dig som UF-lärare

  Sverige Ett nytt läsår är igång och med det kommer en del nyheter. Alla nyheter hittar du här.
 • Nya UF-elever laddade inför året

  Sverige Dörrkransar och blomsterarrangemang från Gamleby snart på beställning!