Hem / Nyheter & Event / Dalarna / Best games ever!

Best games ever!

SM-guld, SM-guld, SM-GULD!!!!!!!!!!!!

3 SM-GULD OCH 3 SM-SILVER!

Det är medaljskörden för Dalarnas UF-företag på SM i Ung Företagsamhet 2020. Det bästa resultatet någonsin för Dalarna. 

SM-guldmedaljörerna är:

Bright LightBright Light UF, Mora Gymnasium, Årets årsredovisning 2018/19

Juryns motivering:

Årets vinnande bidrag är ett mycket bra exempel på hur en årsredovisning ska se ut och vad den ska innehålla. Den är stilig, tilltalande och genomtänkt – mycket trevlig läsning. Vinnarna visar att de har förstått redovisningens syfte; att förse företagets intressenter med relevant information om företagets verksamhet, resultat, tillgångar och skulder. Den finns en tydlig röd tråd, den är välstrukturerad och saklig. UF-företaget har utnyttjat ekonomirapporten på ett utmärkt sätt och låtit ekonomin ta stor plats. Siffrorna hänger ihop, presenteras tydligt och noterna är relevanta.

Årsredovisningen uppfyller alla delar i de formella kraven för en bra årsredovisning enligt UF:s tävlingskriterier.

Piparns grillostPiparns Grillost UF, Stiernhööksgymnasiet Rättvik, Årets hantverkare

Gjord på ekologisk mjölk från Piparns lantbruk i Stora Skedvi, Dalarna, finns vakuumförpackad grillost till salu. Piparns Grillost UF från Stiernhööksgymnasiet i Dalarna vill uppmana människor att köpa svenska råvaror och har vunnit Årets hantverkare.

Juryns motivering: ”Årets Hantverkare visar upp en god förståelse för hantverksprocessen — i allt från produktion till prissättning. Juryn är övertygad om att detta företag har goda framtidsutsikter med sin allt annat än OSTabila affärsidé. Vanligtvis vill vi inte ha ett hantverk som gnisslar, men det vill vi här. Årets vinnare är… Piparns Grillost UF”

Break the SilenceBreak The Silence UF, ABB Industrigymnasium Ludvika, Årets samhällsentreprenör

Årets samhällsentreprenör har skrivit en bok med ”berättelser om hur det är att vara god vän till någon som avslutar sitt liv.” Break The Silence UF från ABB Industrigymnasiet i Ludvika, Dalarna, vill belysa att självmord aldrig är ett alternativ.

Vinnarmotiveringen lyder: ”Företaget har identifierat ett allvarligt samhällsproblem. Genom en tydlig affärsidé har företaget hittat en produkt som kan vara till stöd för många. De har förstått vikten av en god distribution och har lyckats att skapa en bra lönsamhet. Företaget har också hittat en metod där unga kan prata med unga – de har vågat bryta tystnaden.”

 

SM-silvren togs av:

BagStrapBagStrap UF, VBU Högbergsskolan Ludvika, Årets Hållbara UF-företag

FourElementsFourElements UF, Mora Gymnasium, Årets tjänst

Break the SilenceBreak The Silence UF, ABB Industrigymnasium Ludvika, Årets vara

 

Bra jobb i tävlingarna också av EasyRef UF, Hagagymnasiet Borlänge i Årets innovation och Jacob Fransén, Pizzakartong UF Hagströmska gymnasiet Falun, i Årets säljare. Bäst i Dalarna och bland de 25 bästa i Sverige.

Se mer av vinnarna och silvermedaljörerna på vår FaceBook-sida https://www.facebook.com/UFDalarna/

Stort GRATTIS!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.