Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

Dalaseger på Emax!

För första gången är en av vinnarna av det stora priset på Emax från Dalarna.

2019-06-20

Dalarna

Det är Mary Zeineddin från Hedemora som tillsammans med Elvira Rehn (Helsingborg), Sixten Norelius (Nora) och Andreas Ek (Örebro) tog hem segern på Emax 2019 som avgjordes på Chalmers i Göteborg.

Efter tre dagars kämpande i olika utmaningar stod till slut de som vinnare av Emax Sverige 2019. De har tävlat i olika lagutmaningar och i individuella uppdrag. Vinnarna kommer tillsammans med vinnarna av Emax Norge att gemensamt för första gången arrangera Emax Kenya i Nairobi i februari 2020. För att Kenyanska unga entreprenörer ska få chansen att uppleva det som de nordiska vinnarna själva har fått uppleva.

Mary var även med i det vinnande laget Gullingarna med idén Watersaver i tisdagens tävling ”Bästa koncept Emax Challenge”. Den tävlingen fick ut på att några av FN:s globala mål för hållbar utveckling (mål 3, 7, 11 och 12). Vinnarnas lösningar var ett system för att återanvända duschvatten för toalettspolning.

 

 

 

 

På DM i Ung Företagsamhet i Kupolen vann Mary tävlingen Årets säljare i Dalarna och det var där hon fick sin plats till Emax. De övriga deltagarna har ansökt och blivit uttagna till sina platser.

Totalt deltog sex mycket nöjda personer från Dalarna; 
Karam Al-Saudi, Hedemora
Mary Zeineddin, Hedemora
David Gunnarsson, Mora
Johanna Olsson, Hedemora
Elina Sandin, Leksand
Lina Ronnefalk , Leksand

Alla är överens om att det har varit en jättekul vecka med många möten med andra duktiga entreprenörer.

Stort tack från deltagarna och oss på Ung Företagsamhet Dalarna till Region Dalarna, Södra Dalarnas Sparbank och SmartSign som sponsrat deras deltagande på Emax.

Emax Sverige samlar varje år Sveriges främsta unga entreprenörer i åldern 18-20 år för att ge deltagarna inspiration, kunskap och nätverk. Emax mixar föreläsningar, sociala aktiviteter, nätverksövningar, teambildning, workshops, reellt företagscase och tävlingsmomentet som är en internetbaserad affärssimulering där deltagarna får prova på att driva ett företag. Emax Sverige hålls varje år veckan före midsommar. Läs mer om Emax på deras webbsida http://emaxsverige.se/

 

 

Nyheter

 • Ekonomiutbildning för UF-lärare

  Dalarna Tillsammans med våra kompisar Reagens erbjuder vi en ekonomiutbildning för UF-lärare. I Borlänge 17 oktober.
 • Välkommen till årets första tävling!

  Dalarna Alla registrerade UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets Logotyp. UF-företagets logotyp samt förmåga att skriftligen beskriva logotypen kommer att bli bedömd efter tävlingskriterierna. Sista anmälningsdag till tävlingen är 23 oktober.
 • UF-dagar i Falun och Borlänge

  Dalarna En mötesplats för unga och näringslivet med "Draknäste" och rådgivarmingel
 • Välkommen till Lärarkickoff och Introkurs för UF-lärare

  Dalarna Läsåret 2019/20 inleds traditionsenligt med introkurs för nya UF-lärare och kickoff för alla UF-lärare i Tällberg
 • Mora-seger i årets sista tävling

  Dalarna Vinnare i Årets årsredovisning i Dalarna 2018/19 är Bright Light UF från Mora.