Därför måste ni ha en företagsförsäkring

Att driva UF-företag kan vara roligt, utmanande och spännande. Ni funderar på en affärsidé, vilka roller ni ska ha i företaget och kanske skapar ni en webbutik. Många saker kommer hända under ert år med UF-företaget - men vad händer om det som inte får hända faktiskt skulle ske? Det är just därför som ni måste ha en företagsförsäkring!

2015-01-09

Sverige

En företagsförsäkring är något av det första som ett företag skaffar. Det är till för att försäkra exempelvis personalen eller verksamheten om något oförutsett skulle hända, som en olycka eller stöld. Att skaffa en företagsförsäkring är också bland det första ert UF-företag gör och måste göra. Det är just därför ni betalar en registreringsavgift för att få driva UF-företag, i den ingår nämligen företagsförsäkringen från vår partner Protector. Så här säger vår utbildningsansvarige, Olof Gränström, om varför det är viktigt att ha en företagsförsäkring:

- Få vet om att försäkringar är en av få tjänster som faktiskt upphör att gälla den dag som du slutar att betala. Om du inte betalar din telefonräkning så får du en påminnelse men telefonen fortsätter att fungera. Man ska inte påbörja någon verksamhet som innebär risk innan man har en försäkring som täcker företagets behov, säger Olof Gränström, utbildningsansvarig på Ung Företagsamhet. 

Vill du veta mer om vad som ingår i er företagsförsäkring eller något annat om försäkringen? Läs om försäkringspaket eller kontakta Ung Företagsamhet i din region så hjälper vi er med alla försäkringsfrågor.

Nyheter