David och Tommie möttes genom UF alumni

Genom UF alumni har nyblivna alumner som befinner sig i början av sin karriär- eller bolagsresa matchats ihop med äldre alumner som kommit lite längre längst resans gång.

2018-01-03

Sverige

 

David Fant, Just Football

David har drivit UF-företag i både under andra och tredje året på gymnasiet. Efter studenten var det en självklarhet att starta bolag och tillsammans med sitt team, startade de Just Football. Företagets mål är att få folk att spela mer fotboll fysiskt med fler olika människor genom en app. Totalt är det ungefär 40 000 som app-användare. I Stockholm spelas det 1000 timmar fotboll om dagen genom appen.

Vad tycker du om mentorskapskanalen?

-Det är otroligt viktigt att använda djupet i alumninätverket. Jag tycker det är riktigt kul att hjälpa nya medlemmar att snabbare röra sig framåt.

Vilka möjligheter har UF alumni gett dig hittills sedan du avslutade UF-året?

-Nätverket har för mig varit en mötesplats för att hålla kontakt med folk som kan hjälpa mig framåt.

Vad känner du igen dig i med Tommie?

-Vi är båda hungriga, drivna och tekniska individer. Sedan har vi pratat mycket om balansen mellan att vara teknisk co-founder och att samtidigt leda team vilket är något man får lära sig över tid. Vi är båda duktiga på att vilja göra allt. Och det som är positivt med Tommie är att han redan nu tänker på hur han kan effektivisera och optimera dagarna.

Tommie Lagerroos, Tommie Lagerroos AB, Glasspojkarna & alltiallo

Tommie driver idag flera företag inom webbutveckling, uthyrning av nöjesutrustning som popcorn- sockervadds- och mjukglassmaskiner och en app där du kan ta hjälp av ungdomar i behov av arbete för att göra dina inköp från fysiska butiker. Det sistnämnda bolaget heter alltiallo AB och startade som ett UF-företag ifjol.

Vad tycker du om mentorskapskanalen?

-Inför mentorskapskanalen hade jag tankar om att kunna få många bra tips på hur man kan strukturera ett omfattande arbete som att bygga en app, där har David lyckats ge mig många bra tips om tidsdisposition, verktyg och tillvägagångssätt för att snabbt kunna göra något riktigt coolt och användbart för många.

Vilka möjligheter har UF alumni gett dig hittills sedan du avslutade UF-året?

-Framförallt mentorsskapskanalen har varit väldigt givande. David är en sann inspiration och det är kul att få bolla såväl personliga som företagsmässiga frågor med någon som har lyckats med sin app. Dessutom har jag fått gratis ekonomiprogrom tack vare UF alumnis erbjudanden.

Vad med David ser du upp till?

-David har flera karaktärsdrag som jag gärna vill ta med mig, exempelvis ger han intryck av ett strukturerat arbetssätt, vilket visat sig vara lyckat med fotbollsappen. Från vårt möte tar jag med mig många bra reflektioner om hur man kan bygga en bra arbetsmodell internt, men framförallt många öppna frågor som kan vara bra att ställa sig då och då.

Är du också nyfiken på UF alumni och mentorskap?

Hör av dig till sverige@ufalumni.se eller Jenny på 070 379 70 06

 

Nyheter

 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.
 • Inspirerande VD-möte på Swedbank

  Sverige Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.
 • Ella Flintberg - från Frukostexpressen UF till Camp Circus

  Östergötland Jag träffar Ella Flintberg på ett litet café i Norrköping en varm torsdagseftermiddag. Ella börjar med att berätta att hon nyligen kommit hem från ett år i London. Hon berättar om hur hon åkte dit utan jobb, bostad eller vänner, allt för att utmana sig själv och testa på något nytt efter studenten.