Disney: Vårt samarbete med Ung Företagsamhet lyfter oss som företag

Det säger Casper Bue Bjørner, chef för The Walt Disney Company Nordic, en av Ung Företagsamhets samarbetspartner.

2017-09-08

Sverige

Redan i entrén på Disneys kontor i Stockholm förstår man att filmkaraktärerna är grundbulten i verksamheten. Här möts besökarna av Kalle Anka, Musse Pigg, Stormtroopers i helkroppsformat och en och annan superhjälte som tittar fram bakom kaffeapparaterna. När Casper, som är född och uppvuxen i Danmark, fick frågan 2003 om han ville jobba på Disney i Sverige tvekade han inte en sekund. 

- På väggen i min ungkarlslägenhet hade jag under många år haft en affisch av Andy Warhol med Musse Pigg som jag fick som sexåring. Den hänger nu på mitt kontor i Stockholm.  Jag läste Kalle Anka som barn och var precis lika Disneyfierad som alla andra, säger Casper.

Casper påpekar vikten av kreativitet. Det handlar inte bara om att kunna skapa med händerna utan lika mycket om ett flexibelt och kreativt tankesätt. Därför har företaget initierat en ny tävlingskategori ihop med Ung Företagsamhet; Årets kreativa UF-företag. Ett pris som delas ut under det årliga SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan.

- Disney vore ingenting utan sina begåvade och kreativa medarbetare. Den stora delen av medarbetarna här har förmågan att lyfta blicken och snabbt förstå vad som behöver göras, de kan tänka flexibelt och kreativt. Om vi kan uppmuntra unga människor till att tänka mer utanför boxen så gynnar det både oss och dem, säger Casper.

Så kan du stödja Ung Företagsamhet

Nyheter

 • UF-företagande – en växande trend

  Sverige Hela 29 731 gymnasieelever driver egna företag i år. – UF-företagande är en växande trend bland unga, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.
 • Kom till Sverige för två år sedan – driver UF-företag

  Sverige För att få fler utlandsfödda in i det svenska näringslivet satsar Västernorrland på UF-företagande för nyanlända elever.
 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • Avanade Sveriges vd: Fler kvinnor gillar tech

  Sverige Att jobba inom it-branschen, eller tech-industrin som det också kallas, behöver inte vara så tekniskt som det låter. Där behövs även personer med stor förståelse för andra människors behov. Det säger Åsa Arvidsson, vd på Avanade Sverige.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.