Entreprenörskap i skolan blir valfråga i Oxelösund

Om mindre än en månad är det val i Sverige. I Sörmland har företagande i skolan blivit en valfråga.

2018-08-10

Sverige

Som barn flydde han från Uganda med sin familj och kom till Sverige 1987. Idag är han entreprenör och sitter i en rad bolagsstyrelser hemma i sörmländska Oxelösund. Caxton Njuki brinner för företagande. Och att fler ska få testa på entreprenörskap. I den lokala debatten utmanar han nu politikerna att satsa på entreprenörskap i skolan.

- Ja, jag vill att politikerna ska satsa mer på entreprenörskap i högstadiet och gymnasiet, säger Caxton Njuki till lokaltidningen Sörmlands nyheter.

– I skolan finns framtidens företagare, säger han och menar att eleverna behöver lära sig om entreprenörskap för att inse att det går bra att driva företag även från Oxelösund.

- Precis, ungdomar behöver höra att det går att starta och driva företag, säger Caxton Njuki till SN.

UF-företag: Så får elever testa att starta företag
Läs mer om Caxton Njuki

Nyheter

 • Roliga läromedel i grundskolan

  Sverige Hon ser det som självklart att man kan lära barn att tänka på entreprenörskap. - Det går alldeles utmärkt, säger Lidingöläraren Christina Forsgren som jobbat med Ung Företagsamhets läromedel i grundskolan.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.
 • Han driver globalt företag. Startade med UF-företag

  Sverige Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.
 • Så kommer du på en galet bra affärsidé

  Sverige Du har bestämt dig för att driva UF-företag med dina kompisar? Grattis! Här har du några tips på hur ni kommer på en affärsidé.