Vårt UF-år väckte så mycket inom oss.

Vi drev båda UF-företag på gymnasiet i Umeå. Nu har vi skapat en glasögonkollektion med inspiration från Norrland.
LÄS MER OM ERIK OCH EMILIA

Vi älskar Norrland och naturen. När vi båda började se dåligt, tyckte vi att det saknades snygga glasögonbågar på marknaden. Eftersom vi båda hade drivit UF-företag i gymnasiet vaknade entreprenören i oss till liv.  Vi vill skapa en glasögonkollektion med norrländska förtecken. Det resulterade i ekologiska bågar av bland annat renhorn och fjällbjörk och företaget E & E Glasses.

Glasögonbågarna är namngivna efter orter och platser i Norrland medan solglasögonen har döpts efter stränder och semesterorter. Kollektionen med ekologiska bågar har sina namn efter de växter vi har i Norrland och färgerna heter sådant som bark, lingon, lodjur och is. Det klart att en båge som heter Kiruna efter Sveriges till ytan största kommun måste vara i en extra generös modell och att en båge som heter Jukkasjärvi måste finnas i färgen is!

UF en ögonöppnare

Vi träffades på civilekonomprogrammet på Umeå Universitet. Den ekologiska glasögonkollektionen hänger ihop med vårt gemensamma intresse för socialt entreprenörskap. Vi vann faktiskt SM i socialt entreprenörskap två år i rad genom vårt arbete med minröjning i Kambodja.

Ung Företagsamhet var en ögonöppnare, och vårt UF-år väckte många tankar hos oss. Plötsligt inser man att man kan göra det man brinner för. Det är självförverkligande att starta eget!

Jag vill stödja Ung Företagsamhet!

Namn: Erik och Emilia

Bor: Umeå

Aktuella: Deras företag E & E Glasses säljer ekologiska glasögon med detaljer av renhorn och fjällbjörk. Redan på gymnasiet i Umeå startade de sina första företag.

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.