European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.

2018-03-13

Sverige


Vi på Ung Företagsamhet vill därför slå ett extra slag för vår digitala ekonomiutbildning Smart företagande för dig som driver UF-företag. Den hittar du när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

För dig som är grundskollärare vill även flagga för vårt läromedel Min framtid och ekonomi. Det riktar sig till elever i grundskolans senare år samt gymnasiets tidiga år. Dessutom finns nu även den digitala utbildningen It’s My Future där eleven får möta några unga entreprenörer, lära sig vad en entreprenör är och att alla kan bli entreprenörer.

Du hittar både läromedlet och It’s My Future när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

Ung Företagsamhets guldpartners Swedbank och Sparbankerna har under lång tid utbildat unga i ekonomi. Därför uppmärksammar de särskilt Money Week med flera bra erbjudanden. Läs mer om dem här.

Nyheter

 • Är ni årets mest kreativa UF-företag?

  Sverige Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 • UF-företagare träffade Petter Stordalen

  Sverige Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.
 • Nordea ny partner till Ung Företagsamhet

  Sverige Nordea har gått in som ny nationell guldpartner till Ung Företagsamhet Sverige. – Vi är mycket glada över att kunna vara med och bidra till att få fler unga att tycka att entreprenörskap och företagande är viktigt, säger Peter Dalmalm, ansvarig för företagsaffärer i Sverige på Nordea.
 • Knäckte koden med Ung Företagsamhet

  Sverige Hennes företag hittar sponsorer för att kunna finansiera skidåkningen och skidläger för ungdomar. Möt Helena Rapaport.
 • Är du årets unga ledare?

  Sverige UF alumni tillsammans med Citibank vill lyfta UF-företagare med förmågan att inspirera, utveckla och leda andra människor. Under SM i Ung Företagsamhet delar vi därför ut en utmärkelse till UF-företagare som under året visat på god förståelse och genuint intresse för ledarskap och entreprenörskap.