European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.

2018-03-13

Sverige


Vi på Ung Företagsamhet vill därför slå ett extra slag för vår digitala ekonomiutbildning Smart företagande för dig som driver UF-företag. Den hittar du när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

För dig som är grundskollärare vill även flagga för vårt läromedel Min framtid och ekonomi. Det riktar sig till elever i grundskolans senare år samt gymnasiets tidiga år. Dessutom finns nu även den digitala utbildningen It’s My Future där eleven får möta några unga entreprenörer, lära sig vad en entreprenör är och att alla kan bli entreprenörer.

Du hittar både läromedlet och It’s My Future när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

Ung Företagsamhets guldpartners Swedbank och Sparbankerna har under lång tid utbildat unga i ekonomi. Därför uppmärksammar de särskilt Money Week med flera bra erbjudanden. Läs mer om dem här.

Nyheter

 • Kvinnors företagande minskar

  Sverige Under 2017 minskade det svenska entreprenörskapet. Nedgången beror uteslutande på en minskning i kvinnors entreprenörskap. Det visar den senaste GEM-rapporten, ett årligt forskningsprojekt, där entreprenörskapet analyseras i 54 länder.
 • Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

  Sverige Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidigare årskurser.
 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
 • Han driver globalt företag. Startade med UF-företag

  Sverige Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.