European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.

2018-03-13

Sverige


Vi på Ung Företagsamhet vill därför slå ett extra slag för vår digitala ekonomiutbildning Smart företagande för dig som driver UF-företag. Den hittar du när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

För dig som är grundskollärare vill även flagga för vårt läromedel Min framtid och ekonomi. Det riktar sig till elever i grundskolans senare år samt gymnasiets tidiga år. Dessutom finns nu även den digitala utbildningen It’s My Future där eleven får möta några unga entreprenörer, lära sig vad en entreprenör är och att alla kan bli entreprenörer.

Du hittar både läromedlet och It’s My Future när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

Ung Företagsamhets guldpartners Swedbank och Sparbankerna har under lång tid utbildat unga i ekonomi. Därför uppmärksammar de särskilt Money Week med flera bra erbjudanden. Läs mer om dem här.

Nyheter

 • Teknikstipendium för avsaltningsmaskin

  Sverige UF-företagaren Jonatan Persson har fått Ljungbergsfondens teknikpris för sin avsaltningsmaskin som med hjälp av restvärme från industrin renar havsvatten. Syftet är att bekämpa vattenkrisen och skapa en mer hållbar vattenförsörjning.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Ny digital utbildning för UF-företagare

  Sverige Nu släpper Ung Företagsamhet en ny digital utbildning för UF-företagare, Välkommen till företagsamheten. Här får eleverna bland annat lära känna Sveriges företagshistoria, hur maten hamnar på våra bord, ekonomiska begrepp och hållbart företagande.
 • Ung Företagsamhet i Sverige söker en kommunikationsansvarig

  Sverige Ung Företagsamhet gör skillnad på riktigt. Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi dig som vill ansvara för vår kommunikation.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.