Finalister UF till AB-stipendiet 2018

Vi kan nu avslöja de fyra finalisterna i årets UF till AB-stipendiet. Vinnaren av stipendiet på 50 000 kronor avslöjas på invigningen av SM i Ung Företagsamhet.

2018-04-19

Sverige

 

Årets finalister som nu laddar inför att träffa juryn på SM är:

Ida Norström, Energy Effective Solutions

Sadra Jannati, Teamfind

Calle Rosengren och Amanda Larsson, Healthy Heroes

Adam Myllykoski, Skinmarket

Som 17-åring och ny i Sverige saknade Kadim Akca språk, utbildning, kontakter, arbetstillstånd, pengar, vänner och ett sammanhang där han sov på en parkbänk i Värnamo. Idag är han en framgångsrik multi-entreprenör och vill han ge tillbaka till en ung före detta UF-företagare med företagarambitioner.  2018 blir sjunde året  i rad som UF till AB-stipendiet delas ut. 

Varmt välkommen på invigningen av SM i Ung Företagsamhet 16 maj 17.00-18.15, årets UF-företagare möter du sedan på mässgolvet. Är du fd UF-företagare? Hoppas vi ses på vårt alumnimingel efteråt!

På bilden: Förra årets vinnare Hanna Jörnhammar (Lin Living), tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Kadim Akca på scen.

Nyheter

 • Ta din idé vidare efter UF-året

  Västerbotten Nu är det dags för avveckling och kanske är ni nyfikna på att starta eget efter UF-året, med samma affärsidé eller en helt ny? Läs mer här om hur du kan testa din idé.
 • Ta hem 50 000kr med JCE

  Göteborg Har du ett företag eller en idé du vill förverkliga? Ta då chansen och vinn 50 000 kr! I samarbete med vår UF-hjälte JCE Group har vi för tredje året i rad möjlighet att dela ut ett pris för att främja unga företagare.
 • UF-alumner blev ledare för en dag

  Östergötland Den 11 april arrangerades aktiviteten Ledare för en dag, ett av UF alumni nätverkets mest givande event som, under en vecka på våren och en på hösten, arrangeras nationellt runt om i Sverige på flera orter. Två UF-alumner fick genom aktiviteten möjlighet att under en arbetsdag följa var sin ledare från Saab AB, en guldpartner till Ung Företagsamhet i Östergötland.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För femte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fem UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med mat, inspiration och quiz hos vår partner Danilo.
 • Frukostinspo hos Minna Technologies

  Göteborg Joakim Sjöblom har gått från UF-företag till 23 anställda och 20 miljoner i riskkapital. Minna Technologies hjälper människor att få koll på sina abonnemang och 4 maj bjuder de in dig som UF-alumn på frukost. Välkommen!