Finalister UF till AB-stipendiet 2018

Vi kan nu avslöja de fyra finalisterna i årets UF till AB-stipendiet. Vinnaren av stipendiet på 50 000 kronor avslöjas på invigningen av SM i Ung Företagsamhet.

2018-04-19

Sverige

 

Årets finalister som nu laddar inför att träffa juryn på SM är:

Ida Norström, Energy Effective Solutions

Sadra Jannati, Teamfind

Calle Rosengren och Amanda Larsson, Healthy Heroes

Adam Myllykoski, Skinmarket

Som 17-åring och ny i Sverige saknade Kadim Akca språk, utbildning, kontakter, arbetstillstånd, pengar, vänner och ett sammanhang där han sov på en parkbänk i Värnamo. Idag är han en framgångsrik multi-entreprenör och vill han ge tillbaka till en ung före detta UF-företagare med företagarambitioner.  2018 blir sjunde året  i rad som UF till AB-stipendiet delas ut. 

Varmt välkommen på invigningen av SM i Ung Företagsamhet 16 maj 17.00-18.15, årets UF-företagare möter du sedan på mässgolvet. Är du fd UF-företagare? Hoppas vi ses på vårt alumnimingel efteråt!

På bilden: Förra årets vinnare Hanna Jörnhammar (Lin Living), tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Kadim Akca på scen.

Nyheter

 • Alumninästet 2018! - 15 november

  Skåne För tredje året i rad genomför UF-alumni Skåne alumninästet! Här har alla årets UF-företagare möjlighet att få feedback på sin idé och pitch. Ansök idag!
 • Emma Trygg - från UF-företagare till företagare

  Östergötland Jag träffar Emma Trygg utanför stadsbiblioteket i Norrköping. Det är många studenter som far fram och tillbaka på gatan utanför. Vi börjar prata om studenten och studenttider. ”Jag kan inte fatta att det är ett helt år sedan jag tog studenten. Jag har hunnit med så mycket sedan dess”, säger Emma. Direkt efter studenten startade Emma upp sitt företag Trygg Coaching.
 • NoDoubts om förstaplatsen

  Göteborg Det fanns inga tvivel kring årets vinnare av J Christer Ericssons entreprenörspris. Stipendiet på 50 000kr gick till NoDoubts i samband med Startup 2018.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.