Finalister UF till AB-stipendiet 2018

Vi kan nu avslöja de fyra finalisterna i årets UF till AB-stipendiet. Vinnaren av stipendiet på 50 000 kronor avslöjas på invigningen av SM i Ung Företagsamhet.

2018-04-19

Sverige

 

Årets finalister som nu laddar inför att träffa juryn på SM är:

Ida Norström, Energy Effective Solutions

Sadra Jannati, Teamfind

Calle Rosengren och Amanda Larsson, Healthy Heroes

Adam Myllykoski, Skinmarket

Som 17-åring och ny i Sverige saknade Kadim Akca språk, utbildning, kontakter, arbetstillstånd, pengar, vänner och ett sammanhang där han sov på en parkbänk i Värnamo. Idag är han en framgångsrik multi-entreprenör och vill han ge tillbaka till en ung före detta UF-företagare med företagarambitioner.  2018 blir sjunde året  i rad som UF till AB-stipendiet delas ut. 

Varmt välkommen på invigningen av SM i Ung Företagsamhet 16 maj 17.00-18.15, årets UF-företagare möter du sedan på mässgolvet. Är du fd UF-företagare? Hoppas vi ses på vårt alumnimingel efteråt!

På bilden: Förra årets vinnare Hanna Jörnhammar (Lin Living), tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Kadim Akca på scen.

Nyheter

 • Var med och styr alumninätverket i Norrbotten

  Norrbotten En spännande möjlighet för dig som drivit UF-företag - Ta chansen och sök en plats i vår regionala styrgrupp för UF alumni Norrbotten.
 • UF-alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Jobbar du med oss till hösten?

  Göteborg Vi ska bli fler i teamet och söker en ny skolinformatör. Här hittar du all info om tjänsten och hur du ansöker.
 • De utvalda till EMAX 2018

  Norrbotten Tillsammans med Region Norrbotten och Sparbanken Nord har vi fått möjligheten att skicka 8 av de främsta unga entreprenörerna i Norrbotten till Emax, ett enteprenörskapsevenemang som äger rum 17-21 juni på Chalmers i Göteborg.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.