Finalister UF till AB-stipendiet 2018

Vi kan nu avslöja de fyra finalisterna i årets UF till AB-stipendiet. Vinnaren av stipendiet på 50 000 kronor avslöjas på invigningen av SM i Ung Företagsamhet.

2018-04-19

Sverige

 

Årets finalister som nu laddar inför att träffa juryn på SM är:

Ida Norström, Energy Effective Solutions

Sadra Jannati, Teamfind

Calle Rosengren och Amanda Larsson, Healthy Heroes

Adam Myllykoski, Skinmarket

Som 17-åring och ny i Sverige saknade Kadim Akca språk, utbildning, kontakter, arbetstillstånd, pengar, vänner och ett sammanhang där han sov på en parkbänk i Värnamo. Idag är han en framgångsrik multi-entreprenör och vill han ge tillbaka till en ung före detta UF-företagare med företagarambitioner.  2018 blir sjunde året  i rad som UF till AB-stipendiet delas ut. 

Varmt välkommen på invigningen av SM i Ung Företagsamhet 16 maj 17.00-18.15, årets UF-företagare möter du sedan på mässgolvet. Är du fd UF-företagare? Hoppas vi ses på vårt alumnimingel efteråt!

På bilden: Förra årets vinnare Hanna Jörnhammar (Lin Living), tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Kadim Akca på scen.

Nyheter

 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare För En Dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare För En Dag.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!