Framgångsrika bolag inspirerar UF-alumner

Under helgen samlas ett åttiotal ungdomar i Stockholm för att ta pulsen på staden, utbyta idéer och inspireras av varandra. Det är dags för det årliga UF alumni weekend.

2017-08-16

Sverige

Varje år turas värdregionerna om att visa upp sin bästa sida för Sveriges unga entreprenörer och intraprenörer. I årets upplaga kommer deltagarna besöka Truecaller, iZettle och KPMG. Dessutom gästar Pär Svärdson, grundare av Adlibris och Apotea. I år är det Stockholms tur att arrangera det populära eventet UF alumni Weekend. Eventet är för alla de som under gymnasiet drev ett UF-företag och vill fortsätta utveckla sin inre entreprenör. Deltagarna är alla i tjugoårsåldern med ett gemensamt intresse för företagande, nätverkande och personlig utveckling.

-Det är som SM i nytänkande. Vi utmanar varandra till att tanka nytt och att våga. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som möten med människor med samma ambitioner som jag själv, säger Martin Adolfsson från Linköping som varit på flera UF alumni Weekends. 

Under fredagen besöker deltagarna de heta bolagen Truecaller och iZettle, där grundarna Alan Mamedi och Jacob de Geer berättar om sin entreprenörsresa. Senare under helgen gästar Pär Svärdson, grundare av e-jättarna Adlibris och Apotea. Dessutom delar flera framgångsrika före detta UF-företagare sina erfarenheter och råd. Resten av helgen spenderas på Happy Tammsvik, ett hotell för annorlunda och roliga möten - vilket det just lär bli när 80 unga entreprenörer samlas på ett och samma ställe. 

Följ deltagarna under helgen på UF alumni Sveriges Facebooksida. 

Är du mer intresserad av UF alumnis nätverksträffar? 

Kontakta
Jenny Åman
Projektledare UF alumni Sverige
070 379 70 06
jenny.aman@ungforetagsamhet.se

Jessica Lehmussaari
Projektledare UF alumni Weekend 2017
072 216 28 92
jessica.lehmussaari@ungforetagsamhet.se

Nyheter

 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • UF-alumnen Alexander blev ledare för en dag

  Sverige I november bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Alexander Zahari och Eirik Winter, Nordenchef på Citi.
 • UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.
 • UF-alumnen Sara blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Sara Hairi och Helena Hagman, Learning and Development Manager på ManpowerGroup.
 • UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.