Framgångsrika bolag inspirerar UF-alumner

Under helgen samlas ett åttiotal ungdomar i Stockholm för att ta pulsen på staden, utbyta idéer och inspireras av varandra. Det är dags för det årliga UF alumni weekend.

2017-08-16

Sverige

Varje år turas värdregionerna om att visa upp sin bästa sida för Sveriges unga entreprenörer och intraprenörer. I årets upplaga kommer deltagarna besöka Truecaller, iZettle och KPMG. Dessutom gästar Pär Svärdson, grundare av Adlibris och Apotea. I år är det Stockholms tur att arrangera det populära eventet UF alumni Weekend. Eventet är för alla de som under gymnasiet drev ett UF-företag och vill fortsätta utveckla sin inre entreprenör. Deltagarna är alla i tjugoårsåldern med ett gemensamt intresse för företagande, nätverkande och personlig utveckling.

-Det är som SM i nytänkande. Vi utmanar varandra till att tanka nytt och att våga. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som möten med människor med samma ambitioner som jag själv, säger Martin Adolfsson från Linköping som varit på flera UF alumni Weekends. 

Under fredagen besöker deltagarna de heta bolagen Truecaller och iZettle, där grundarna Alan Mamedi och Jacob de Geer berättar om sin entreprenörsresa. Senare under helgen gästar Pär Svärdson, grundare av e-jättarna Adlibris och Apotea. Dessutom delar flera framgångsrika före detta UF-företagare sina erfarenheter och råd. Resten av helgen spenderas på Happy Tammsvik, ett hotell för annorlunda och roliga möten - vilket det just lär bli när 80 unga entreprenörer samlas på ett och samma ställe. 

Följ deltagarna under helgen på UF alumni Sveriges Facebooksida. 

Är du mer intresserad av UF alumnis nätverksträffar? 

Kontakta
Jenny Åman
Projektledare UF alumni Sverige
070 379 70 06
jenny.aman@ungforetagsamhet.se

Jessica Lehmussaari
Projektledare UF alumni Weekend 2017
072 216 28 92
jessica.lehmussaari@ungforetagsamhet.se

Nyheter

 • Var med och styr alumninätverket i Norrbotten

  Norrbotten En spännande möjlighet för dig som drivit UF-företag - Ta chansen och sök en plats i vår regionala styrgrupp för UF alumni Norrbotten.
 • UF-alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Jobbar du med oss till hösten?

  Göteborg Vi ska bli fler i teamet och söker en ny skolinformatör. Här hittar du all info om tjänsten och hur du ansöker.
 • De utvalda till EMAX 2018

  Norrbotten Tillsammans med Region Norrbotten och Sparbanken Nord har vi fått möjligheten att skicka 8 av de främsta unga entreprenörerna i Norrbotten till Emax, ett enteprenörskapsevenemang som äger rum 17-21 juni på Chalmers i Göteborg.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.