Hem / Nyheter & Event / FRAMTIDSDAG

FRAMTIDSDAG

Workshop och inspiration är temat för denna förmiddag som vi arrangerar tillsammans med Maker Tour Mot nya höjder. 

UNG FÖRETAGSAMHET KRONOBERG
Vi bjuder in till en kreativ workshop, upptäck våra tre läromedel, testa höstens nyheter på plats och upptäck dina egna inneboende entreprenör! 


MAKER TOUR MOT NYA HÖJDER
Du får möjlighet att testa på höstens innehåll i Makerbussen. Du kommer att få testa att göra en design med hjälp av 3d-programmet Tinkercad och sedan få den utskuren i trä med hjälp av vår laserskärare!I början på varje termin släpps bokningsbara tider för Makerbussen. Besöket (eller den digitala lektionen) med en IT-pedagog är helt kostnadsfritt – det enda kravet är att din klass är anmäld till Maker tour – Mot nya höjder. Makerbussen får nytt spännande innehåll varje termin.

INSPIRERANDE FÖRELÄSNING FRÅN FREDRIK HEINTZ
Artificiell Intelligens - Ett Utbildningsperspektiv

Självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go – nyss var det science fiction-fantasier, nu förändras vår vardag och våra förväntningar på tekniken. Nya frågor föds, kan maskinerna bli medvetna om sig själva? Kan de på sikt bli en fara för oss? I det här föredraget presenteras hur läget ser ut idag, pågående forskning, och vart utvecklingen är på väg. Särskilt vikt kommer att läggas vid konsekvenser och möjligheter kopplat till utbildning.

Fredrik Heintz är professor i datavetenskap vid Linköpings universitet, ordförande Svenska AI-Sällskapet, koordinator för EU-nätverket TAILOR som tar fram de vetenskapliga grunderna för tillitsfull AI, föreståndare för forskarskolan inom WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program) med mer än 300 doktorander, medlem EU-kommissionens High-Level Expert Group on AI och ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin.

Vi avslutar med gemensam lunch.

Årskurs som du jobbar med (flera val möjliga)

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.