Hem / Nyheter & Event / Framtidskoll 2020 - Rustar dina niondeklassare för framtida val!

Framtidskoll 2020 - Rustar dina niondeklassare för framtida val!

För femte året i rad är succédagen Framtidskoll är tillbaka, nu i digitalt format. Ung Företagsamhet Stockholm bjuder in er och era elever till en livesänd Framtidskoll som stärker elevernas valkompetens.

Vad är Framtidskoll?
För många ungdomar i årskurs 9 är frågorna kring gymnasievalet och framtiden, många och stora. Funderingarna kan både bringa nyfikenhet och oro - men vi tror att det allra viktigaste är att prata om det. Därför finns Framtidskoll - för att bidra till att öka ungas valkompetens, samt inspirera elever till att våga tro på sig själva och sina val.

Framtidskoll behandlar innehåll som har en stark koppling till övergripande mål och riktlinjer i LGR 11 kap 2. Programmet är även väl anpassat till studie- och yrkesvägledningsuppdraget som ska genomsyra alla ämnen och arbetsområden. Detta bör vara en del av den vardagliga undervisningen. Viktiga ämnen såsom gymnasieval, självkännedom, privatekonomi, arbetsmarknad och entreprenörskap lyfts upp på ett konkret och inspirerande sätt.

Syftet är att sprida kunskap och inspirera unga till att göra aktiva och medvetna val för sin framtid. Genom att eleverna får lyssna till en bred variation av förebilder vill vi inspirera dem till framtidstro, drömmar och mål i livet. Vi vill också lyfta vikten av att ta personligt ansvar i frågor som privatekonomin och framtida yrkesval.

Hur ser programmet ut? Hur blir det digitala formatet?
Framtidskoll arbetar aktivt med att lyfta fram olika typer av förebilder, så att så många elever som möjligt kan relatera till våra gäster. Under en 50 minuters livesändning får eleverna därför möta många spännande personer med olika erfarenheter i bagaget. Några av dessa är...

  • Jessica Lehmussaari -  Gymnasieval & självkännedom
  • Pranav Kosuri -  Jobb, entreprenörskap & företagande
  • Arturo Arques - Privatekonomi & sparande 
  • David Spak - Studie & yrkesvägledare
  • Obi Okolo & Tina Brahimzadeh - Programleder och talar om sommarjobb

Det digitala formatet innebär att ni på skolan kan samla era elever och via en webblänk titta på livesändningen. Även om detta möjliggör att fler skolelever kan delta samtidigt, så är antalet platser för livesändning fortfarande begränsat. Med andra ord: Anmäl era elever snarast.


Anmälan gör du HÄR 
Datum för livesändning: 15 oktober, 18 november, 1 december
Tid: 09.00-09.50

Vid frågor, kontakta:
Linnea.danielsson@ungforetagsamhet.se

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.