Hem / Nyheter & Event / Framtidskoll 2021
Framtidskoll 2021 Kalmar län

Framtidskoll 2021

Vad är Framtidskoll?

Framtidskoll är en kostnadsfri temadag där vi under en förmiddag inspirerar och informerar om framtid, yrken, entreprenörskap, självkännedom och privatekonomi för elever i årskurs 9 i Kalmar län.

Framtidskoll ska bidra till att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle.

Som 15-åring står du tidigt i livet inför ett stort val som kommer att påverka din framtid – gymnasievalet. Men vilket program ska man välja egentligen? Vilka yrken intresserar mig, och vilka branscher är jag nyfiken på att få veta mer om? Kan jag bli entreprenör och driva eget företag?

Dessa och många fler frågor vill Ung Företagsamhet, Swedbank/Sparbankerna och näringslivet hjälpa ungdomarna att hitta svar på, samt ge dem inspiration och nya tankar kring sitt gymnasieval.

Nu är det dags att boka höstens Framtidskoll 2021! Här gör du bokningen till din skola, bokningen är öppen 22 mars till 16 april.

Det finns 18 bokningsbara datum att välja på - från 28 september till 2 december (tisdagar och torsdagar). Först till kvarn gäller!

FULLBOKAT INFÖR HÖSTEN 2021!

För er som inte hann boka en plats - misströsta inte! Vi erbjuder er Digitalt Framtidskoll, precis som hösten 2020! Det kommer att finnas tillgängligt redan i september. Ni behöver dock anmäla er även till den Digitala Framtidskollen för att få tillgång till länken dit, så håll utkik efter anmälan till Digitalt Framtidskoll som öppnar i höst.

Information om bokning, inspirationsträffar, Min framtid och ekonomi, schema för Framtidskoll, Digitalt Framtidskoll - allt du behöver veta - hittar du genom att klicka på Allt om Framtidskoll här nedan. Viktigt att du läser det innan bokning för att ta del av villkor och information!

Allt om Framtidskoll

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.