Hem / Nyheter & Event / Framtidskoll HT 22 på Gotland

Framtidskoll HT 22 på Gotland

Framtidskoll på Gotland arrangeras för samtliga niondeklassare under oktober månad. Här bjuds eleverna på en halvdag uppdelat i tre olika pass. 

Det första passet handlar om gymnasieval och entreprenörskap. Vi pratar förmågor, intressen och värderingar och eleverna får gå till sig själva och utgå från sina egna tankar. Vi tipsar om hur man kan tänka inför sitt kommande gymnasieval och bygger på elevernas kunskaper och vägleder.  

Pass nummer två heter Ung Ekonomi och genomförs av Swedbank som kommer på besök och pratar om privatekonomi ur ett perspektiv som passar målgruppen. Man diskuterar vad en sund och hållbar ekonomi är och hur eleverna kan tänka nu när de går in i sitt tidiga vuxenliv och ska ta ansvar för sin egen ekonomi. 

Det tredje och sista passet för dagen heter Jobbkoll och här får eleverna, lika förra årets Framtidskoll, träffa olika personer från olika branscher. Vi gissar vem som jobbar med vad, får lära oss om olika yrken och pratar generellt om vad som finns på arbetsmarknaden nu och vad som kommer efterfrågas i framtiden. Eleverna får alltså inspireras av gästande arbetstagare och företagare utifrån. 

Dessa tre pass, Gymnasieval/Entreprenörskap, Ung Ekonomi och Jobbkoll, lyfter de ämnen som skolan enligt LGR 11 ska täcka.    

Arbetar du på grundskolan och är nyfiken på Framtidskoll? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.