Framtidskoll Norr

Ett digitalt evenemang om privatekonomi, självkännedom och gymnasievalet för alla åk 9 i Västerbotten, Norrbotten, Jämtland, Västernorrland och Gävleborg

Ett steg in till framtiden

Framtidskoll är en kostnadsfri digital temadag om framtid, yrken, entreprenörskap, självkännedom och privatekonomi för elever i årskurs 9. Framtidskoll ska bidra till att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle. 

Framtidskoll kompletteras med vårt läromedel Min framtid och ekonomi som vi erbjuder alla deltagande skolor kostnadsfritt. Syftet med läromedlet är att utveckla elevernas livs- och karriärskunskaper genom att göra de medvetna om sina förmågor och låta dem reflektera över framtida karriärvägar och yrkesval. Eleverna ges också praktisk träning i hur de sköter sin privatekonomi och kunskaper om hur hushållens ekonomi samspelar med det samhällsekonomiska kretsloppet. 

Framtidskoll innehåller tre olika pass

Ung Företagsamhet - Entreprenörskap 

Vad är en entreprenör och kan vem som helst bli det? Ung Företagsamhet startar igång dagen med att berätta om entreprenörskap, gymnasieval, självkännedom och allmänt om olika val i livet.

Swedbank - Din ekonomi. Din framtid

En inspirerande och rolig föreläsning inom ämnet privatekonomi.  Vi berättar om att spara och låna, om internetbedrägerier och att göra smarta ekonomiska val inför vuxenlivet. Genom kunskap och medvetna val kan eleverna påverka sin framtid och få råd att förverkliga sina drömmar.

Ung Företagsamhet - Jobbkoll

Vikten av första intrycket samt vad man bör tänka på vid en anställningsintervju. Olika vägar att gå inom arbetslivet, framtidsyrken och sommarjobb. Tips och information för att kunna göra medvetna val inför sitt kommande arbetsliv. Vad är ett CV och hur skriver man det? Vilka förmågor är viktiga att utveckla för att vara anställningsbar?

Framtidskoll har redan arrangerats 2022.

Vill du veta mer om Framtidskoll? Eller vill du ta del av livesändningen i efterhand?

Hör av dig till ansvarig person i din region. 

Annars kan du läsa mer här

Kontaktperson

Sofia Hägg
Projektledare, Norrbotten
Kontakta mig om:
Våra läromedel för grundskolan samt våra aktiviteter Skolhackathon och Framtidskoll.
Linnea Fällman
Kommunikatör, Västerbotten
Kontakta mig om:
Du är lärare och har frågor om UF-företagande på gymnasiet, UF-mässan/tävlingar eller Framtidskoll.
Jennie Wiklander
Grundskoleansvarig, Västernorrland
Kontakta mig om:
Du har frågor om Ung Företagsamhet på grundskolan.
Diba Adhami
Grundskoleansvarig, Jämtland
Kontakta mig om:
Våra läromedel eller projekt på grundskolan samt våra övriga event/mässor.
Linda Andersson
Projektledare, Gävleborg
Kontakta mig om:
Du har frågor om Ung Företagsamhet på grundskolan.