Den här sidans innehåll kommer från region Fyrbodal. Välj Fyrbodal som din region här eller välj en annan region här.

290 möten på 10 timmar

Fem kickoffer i fem olika städer. Årets elevkickoffer är avklarade för UF-företagarna från Fyrbodal. 290 möten har genomförts hos olika coacher från näringslivet där eleverna har fått berätta om sin affärsidé.

2017-10-06

Fyrbodal

Att pitcha sin idé för första gången för personer som jobbar inom näringslivet kan vara en rejäl utmaning för våra UF-elever och något de gör med skräckblandad förtjusning. Spännande men utmanande! Vi på Ung Företagsamhet Fyrbodal har laddat upp länge för dessa dagar och vi är mer än nöjda över eleverna som nu kan fortsätta att jobba vidare med sina egna UF-företag. Under våra kickoffer har eleverna fått tagit del av värdefulla tips från våra fantastiska coacher som har hjälpt till att öka motivationen och stimulerat till fortsatta utveckling. Alla UF-företag som deltog på kickoffen fick träffa minst 2 olika coacher som har erfarenhet och kompetens inom olika områden. Allt för att våra elever ska få så mycket feedback som möjligt!

Mellan coachsamtalen fick eleverna i uppgift att fota 7 olika uppdrag eller filma en kort reklamfilm där fantastin och kreativiteten fick flöda, men framförallt fick de jobba på sin samarbetsförmåga. Vi på Ung Företagsamhet fick även möjligheten att prata med alla UF-företag under tiden de genomförde de två utslagsuppdragen. Ett UF-företag från varje Kickoff vann startkapital som kan vara en skjuts framåt i UF-arbetet.

Foto och filmuppdragen som genomfördes av eleverna i Åmål, Uddevalla, Trollhättan, Lysekil och Strömstad finns publicerade på vår facebook och instagram sida.

 

STORT tack till alla våra coacher som kom från;

Arbetsförmedlingen

Aspia

Azelio

Bostadsbutiken

Coompanion

Dotte Multitasking

Entreprenörsarenan

Europa Direkt

Hexpol TPE Sweden

Högskolan Väst

Innovatum

IUC

Jobbcentrum

Kraftstaden

Lysekils bokhandel

Länsförsäkringar

Marine Express

N3

Nordea

Nyföretagarcentrum

Näringslivscentrum

Olsen marketing

Restaurang Svarta Örnvillan

SEB

Steiner Fastigheter

Stålia Hall

Swedbank

Thon Property

Trollhättan Energi

Uddevalla kommun

UF-hjältarna

Vänersborgs kommun

 

Ni är guldvärda!

 

Nyheter

 • Kvällsföreläsning med Locker Room Talk!

  Fyrbodal Den 26:e mars ger fantastiska Locker Room Talk en kvällsföreläsning i samband med Ung Företagsamhets stora mässa i Arena Vänersborg.
 • UF-mässan: Entreprenörskap på riktigt 26-27 mars

  Fyrbodal Årets regionala UF-mässa - Entreprenörskap på riktigt 2019 - samlar fyrbodals UF-företagare, för att under två dagar visar upp sina produkter i Arena Vänersborg. 26-27 mars går mässan av stapeln och vi kan garantera en fantastisk upplevelse med mycket inspiration.
 • Ung Företagsamhet Fyrbodal söker regionchef

  Sverige Ung Företagsamhet i Fyrbodal söker en regionchef som har erfarenhet av ledarskap och ett stort engagemang för entreprenörskap i skolan.
 • Ledare för en dag

  Fyrbodal Eventet Ledare för en dag genomförs i Sverige på flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF alumn möjligheten att få följa en ledare under dag på jobbet.
 • Riktiga och viktiga möten med EWB

  Fyrbodal Modiga och kreativa ungdomar från Sverige och Lettland möts denna vecka i Uddevalla för att tillsammans jobba med entreprenörskap och företagande. Utbytet har kommit till stånd genom att lärare på Agnebergsskolan (Uddevalla Gymnasieskola) har sökt kontakt med andra skolor i Europa som jobbar aktivt med entreprenörskap. Genom Ung Företagsamhet får UF-skolor tillgång till nätverket och portalen ”Enterprise Without Borders” (EWB) som kopplar samman UF-skolor i hela Europa.