Gallerian / Göteborg / Ljudkraft UF

Ljudkraft UF

Teknik & IT
Skola: KLARA Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
Region: Göteborg
Typ: Teknik & IT

Om Ljudkraft UF

Affärsidé
Vår ide är att designa en produkt som kan omvandla ljud till elektrisk energi. På grund av den effektbrist som råder i Sverige så ska energin som utvinns användas till lampor och digitala vägskyltar.
Produkt
Produkten ska omvandla ljud till energi. För att detta skall fungera kommer produkten använda sig av piezoelektrisk teknik, vilket är en teknik som omvandlar ljudvågornas rörelseenergi i luften till elektrisk energi. Denna produkt skall sitta vid platser med högt ljud, exempelvis motorvägar, vilket innebär att produktens användningsområde i sin tur blir att lysa upp digitala vägskyltar eller andra mer nischade områden. Tanken är att göra produkten portabel så att det är lätt att flytta runt.

Utvalda UF företag i Göteborg

Om UF-gallerian

På denna webbplats tillhandahåller vi en digital galleria där UF-företag kan profilera sina produkter. Respektive UF-företag är ensamt ansvarigt för informationen som den publicerar eller på annat sätt förmedlar. Ung Företagsamhet är inte ansvarig för UF-företagens information och är inte involverade i de eventuella köp du gör med anledning av ditt besök på webbplatsen. Om du har några frågor om de produkter som UF-företagen säljer, rekommenderar vi dig att kontakta UF-företagen direkt. Läs mer här!