Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

Onsdag 16 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2018 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd. Invigningen hade 8 000 visningar under livesändningen på Facebook @ufsverige.

2018-05-16

Sverige

Nära 800 gymnasieelever och 250 UF-företag deltar SM i Ung Företagsamhet 2018. De deltagande eleverna har tagit sig till Stockholmsmässan från hela landet via regionala deltävlingar. Torsdag 17 maj visar och säljer UF-företagen sina produkter till allmänheten mellan 09.00 och 15.00 och på kvällen koras vinnarna av årets bästa UF-företagare inom 14 tävlingskategorier.

Följande priser delades ut under onsdagskvällen 16 maj:

Årets affärsplan
1:a: Storage of Sweden UF, Alicia Steivik, Larin Taofik, Simon Gustafsson, Älvsborg

Årets tillväxtföretag
1:a Altitude Filming UF, Anders Grandien, Carl Hedin, Max Resenius, Tim Fuchs, Victor Stålbo, Stockholm

Årets årsredovisning
1:a OmniStorage UF, Edvin Tidevall, Evelina Lundberg, Norrbotten

Från UF till AB-stipendiet
Skinmarket, Adam Myllykoski, Jämtland

SvD Affärsbragd delades under invigningen ut till Barbara Bergström, rektor och grundare av Internationella Engelska Skolan och fick ta emot priset från Prins Daniel. Läs mer på www.svd.se. 
- Idag invigdes årets upplaga av SM i Ung Företagsamhet och jag är stolt över att kvaliteten på UF-företagen höjs år från år. Det bådar gott för svenskt entreprenörskap, säger Cecilia Nykvist, vd för Ung Företagsamhet i Sverige.
Fotografier fria för publicering, resultatlistor samt mer information finns på: https://ungforetagsamhet.se/sm2018/alla-bilder-fran-sm-i-ung-foretagsamhet

Foto: Lukas Andersson

Nyheter

 • Alumninästet 2018! - 15 november

  Skåne För tredje året i rad genomför UF-alumni Skåne alumninästet! Här har alla årets UF-företagare möjlighet att få feedback på sin idé och pitch. Ansök idag!
 • Emma Trygg - från UF-företagare till företagare

  Östergötland Jag träffar Emma Trygg utanför stadsbiblioteket i Norrköping. Det är många studenter som far fram och tillbaka på gatan utanför. Vi börjar prata om studenten och studenttider. ”Jag kan inte fatta att det är ett helt år sedan jag tog studenten. Jag har hunnit med så mycket sedan dess”, säger Emma. Direkt efter studenten startade Emma upp sitt företag Trygg Coaching.
 • NoDoubts om förstaplatsen

  Göteborg Det fanns inga tvivel kring årets vinnare av J Christer Ericssons entreprenörspris. Stipendiet på 50 000kr gick till NoDoubts i samband med Startup 2018.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.