Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

Onsdag 16 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2018 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd. Invigningen hade 8 000 visningar under livesändningen på Facebook @ufsverige.

2018-05-16

Sverige

Nära 800 gymnasieelever och 250 UF-företag deltar SM i Ung Företagsamhet 2018. De deltagande eleverna har tagit sig till Stockholmsmässan från hela landet via regionala deltävlingar. Torsdag 17 maj visar och säljer UF-företagen sina produkter till allmänheten mellan 09.00 och 15.00 och på kvällen koras vinnarna av årets bästa UF-företagare inom 14 tävlingskategorier.

Följande priser delades ut under onsdagskvällen 16 maj:

Årets affärsplan
1:a: Storage of Sweden UF, Alicia Steivik, Larin Taofik, Simon Gustafsson, Älvsborg

Årets tillväxtföretag
1:a Altitude Filming UF, Anders Grandien, Carl Hedin, Max Resenius, Tim Fuchs, Victor Stålbo, Stockholm

Årets årsredovisning
1:a OmniStorage UF, Edvin Tidevall, Evelina Lundberg, Norrbotten

Från UF till AB-stipendiet
Skinmarket, Adam Myllykoski, Jämtland

SvD Affärsbragd delades under invigningen ut till Barbara Bergström, rektor och grundare av Internationella Engelska Skolan och fick ta emot priset från Prins Daniel. Läs mer på www.svd.se. 
- Idag invigdes årets upplaga av SM i Ung Företagsamhet och jag är stolt över att kvaliteten på UF-företagen höjs år från år. Det bådar gott för svenskt entreprenörskap, säger Cecilia Nykvist, vd för Ung Företagsamhet i Sverige.
Fotografier fria för publicering, resultatlistor samt mer information finns på: https://ungforetagsamhet.se/sm2018/alla-bilder-fran-sm-i-ung-foretagsamhet

Foto: Lukas Andersson

Nyheter

 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.
 • Ta din idé vidare efter UF-året

  Västerbotten Nu är det dags för avveckling och kanske är ni nyfikna på att starta eget efter UF-året, med samma affärsidé eller en helt ny? Läs mer här om hur du kan testa din idé.
 • Ta hem 50 000 kr med JCE

  Göteborg Har du ett företag eller en idé du vill förverkliga? Ta då chansen och vinn 50 000 kr! I samarbete med vår UF-hjälte JCE Group har vi för tredje året i rad möjlighet att dela ut ett pris för att främja unga företagare.
 • UF-alumner blev ledare för en dag

  Östergötland Den 11 april arrangerades aktiviteten Ledare för en dag, ett av UF alumni nätverkets mest givande event som, under en vecka på våren och en på hösten, arrangeras nationellt runt om i Sverige på flera orter. Två UF-alumner fick genom aktiviteten möjlighet att under en arbetsdag följa var sin ledare från Saab AB, en guldpartner till Ung Företagsamhet i Östergötland.
 • Finalister UF till AB-stipendiet 2018

  Sverige Vi kan nu avslöja de fyra finalisterna i årets UF till AB-stipendiet. Vinnaren av stipendiet på 50 000 kronor avslöjas på invigningen av SM i Ung Företagsamhet.