8 tävlingar avgörs på mässan

Den 11 mars så kommer över 100 personer från näringslivet att kora bland annat Årets Innovation och Årets Hantverkare. Vi har också en ny tävling för i år, där 5 vinnare får ta emot ett stipendium värt 15 000 kr. Så här går det till!

2019-02-28

Göteborg

 

Under UF-mässan, Entreprenörskap på riktigt 2019, deltar över 340 UF-företag och 1300 gymnasieelever. Många av dessa är med och tävlar. Totalt 16 tävlingar arrangeras varav åtta av dessa avgörs på mässgolvet den 11 mars. I juryn engagerar vi näringslivet och över 100 personer deltar i juryarbetet för att utse Göteborgs vassaste UF-företag. Nedan hittar du de tävlingar som avgörs på mässan: 

Tävling: Årets Vara Tävlingsvärd: Business Region Göteborg 

Tävling: Årets Tjänst Tävlingsvärd: SEB

Tävling: Årets Innovation Tävlingsvärd: Göteborgs Stads Parkering

Tävling: Årets Hantverkare Tävlingsvärd: Företagarna

Ny tävling!  

Årets tävlingsnyhet är ALUMNIPRISET. Det är en individuell tävling där alla utställande elever har möjlighet att vinna ett stipendium till Emax Sverige 2019, till ett värde av 15 000kr. Tävlingen syftar till att lyfta de elever som under UF-året har visat en stark drivkraft och ett genuint intresse för entreprenörskap.

Det enda kravet för att delta är man behöver logga in på www.ungforetagsamhet.se och bocka i att man vill gå med i UF alumni.  Lycka till! 

Läs mer om hur tävlingen går till här

Andra tävlingar som avgörs på mässan är Årets UF-företag, Årets Säljare och Årets Monter. Vinnarna presenteras under prisutdelningen i Kongresshallen den 11 mars.

Nyheter

 • Finalister UF till AB-stipendiet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet koras vinnaren av UF till AB-stipendiet på 50 000 kr och vi kan nu avslöja de fem finalisterna. Det har varit rekordmånga sökande i år och otroligt tuff konkurrens.
 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För sjätte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fyra UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med LFED Meet up på Liseberg.
 • UF-alumnen Hanna Jörnhammar om UF till AB

  Sverige Hanna Jörnhammar är UF-alumnen från Gotland som driver bolaget Lin Living som säljer linneprodukter. Idag har hon både en e-handel, en fysiskt butik i Stockholm och flertalet återförsäljare runt om i Europa. För två år sedan vann hon stipendiet UF till AB som gav henne möjligheten att utveckla sin verksamhet vidare - det här säger hon om stipendiet.
 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.