Hem / Nyheter & Event / Göteborg / Hayday vinnare av 50 000 kr

Hayday vinnare av 50 000 kr

Det är fjärde gången som Ung Företagsamhet Göteborg, tillsammans med JCE Group, delar ut stipendiet på hela 50 000 kr. Stipendiet har skapats för att stärka och uppmuntra unga företagare. UF-alumner och förra årets UF-företagare har kunnat ansöka om stipendiet. Med ett starkt startfält och efter en lång urvalsprocess presenterades till slut vinnarna i en fullsatt Kongresshall i samband med Startup 2019.

Linn Jansson stod till slut som vinnare med sitt företag Hayday. Hayday erbjuder höpåsar som underlättar arbetet i stallet. Påsen ser till att rätt häst får rätt kost. Så här löd motiveringen:

Det vinnande bolaget har en spännande affärsidé i en marknad med stor potential och starka kundsegment. Affärsidén har hunnits bevisats med betalande kunder och en redan etablerad kedja av leverantörer och samarbetspartners. Affärsplanen presenterades väl med starka argument för kundnyttan och den kommersiella potentialen. Bolaget övertygade juryn med sin professionalism, driv och solida plan för att fortsätta utveckla bolaget. Vinnare av JCE Entreprenörspris 2019 är Hay Day.

Linn startade som ett UF-företag läsåret 2018/2019 och pengarna hjälper henne att utveckla sin produkt.

Stort grattis till Linn och Hayday och tack till JCE Group!

Om J Christer Ericssons Entreprenörspris

Stipendiet delas ut till UF-alumner mellan 18–25 år som har viljan att driva företag.  För att ansöka behöver du ha en affärsidé eller driva bolag. I juni 2020 kan alumner och årets UF-företagare ansöka om nästa års stipendiet.

Om JCE Group

JCE Group är ett internationellt investmentbolag med säte i Göteborg som grundades av J Christer Ericsson. Christer var en av Göteborgs mest framstående entreprenörer. Läs mer om JCE Group.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.