Hem / Nyheter & Event / Göteborg / Stabil tillväxt av UF-företag för 15:e året i rad

Stabil tillväxt av UF-företag för 15:e året i rad

Antal företagsamma ungdomar i Göteborgsregionen ökar för 15:e året i rad. Hela 2921 elever driver ett UF-företag läsåret 2019/2020, vilket är en ökning med 7 procent jämfört med förra året.

Hela 33 706 elever driver UF-företag läsåret 2019/2020, en ökning med 7 procent jämfört med förra året. Det visar färsk statistik från organisationen Ung Företagsamhet som står bakom utbildningen.

- Det är glädjande att vi för femtonde året i rad ökar antalet UF-företagare i regionen, då vi landar på 2921 elever. Samtidigt är det viktigt att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet. Till exempel elever på teoretiska och yrkesförberedande program som ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag. De borde givetvis få öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, säger Johan Sandahl, Regionchef på Ung Företagsamhet i Göteborg.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Johan Sandahl.

För mer statistik klicka här.

Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som jobbar med entreprenörskap i skolan. UF-företagande är en processutbildning där gymnasieelever under ett läsår får starta, driva och avveckla ett eget företag. Eleverna går igenom samma stadier som ett riktigt företag men i en trygg miljö. Sedan starten 1980 har över 450 000 elever drivit UF-företag. I år är det alltså 33 706 gymnasieelever i hela Sverige som driver UF-företag.

Faktaruta om UF-företagande

Läsåret 2019/2020 driver 33 706 gymnasieelever UF-företag i Sverige. Av dessa är 2921 i Göteborg – en ökning för femtonde året i rad.

UF-företagande bedrivs på 588 gymnasieskolor i Sverige och 46 skolor i Göteborg.

Antalet UF-företag har ökat med 7 procent sedan läsåret 2018/2019.

147 UF-lärare är i år engagerade i Göteborg.

För mer information, kontakta: Johan Sandahl, Regionchef på Ung Företagsamhet Göteborg, Tel: 031-38 70 405, E-post: johan.sandahl@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.