UF alumner blir ledare för en dag

Den 16 oktober blir ingen vanlig dag för några av Göteborgs mest kända ledare. De kommer nämligen att skuggas av UF alumner*, som följer dem under en hel arbetsdag, när UF alumni-aktiviteten Ledare för en dag arrangeras för första gången i Göteborg.

2013-10-11

Göteborg

– Jag har stor passion för sport och business och ser fram emot chansen att följa med Stefan Lövgren under en av hans arbetsdagar, säger Torbjörn Olsson.

Det är ledare från Göteborgs politik, idrott, kultur och näringsliv som valt att ställa upp med sin tid och sitt engagemang. Utöver handbollslandslagets General Manager kommer UF alumner få hänga med Anneli Hulthén, Johan ”RedTop” Larsson och Lena Smeby-Udesen under en dag på jobbet.

– Jag ser fram emot att få träffa ”RedTop” under en dag, få ta lärdom av hans erfarenheter och förhoppningsvis lära mig mycket om vad bra ledarskap innebär, säger Josefin Axberg.

Ledare för en dag är en aktivitet där unga UF alumner får följa med en ledare från näringslivet, eller från en organisation, under en hel arbetsdag. Det ger UF alumnerna en unik inblick i hur ett framgångsrikt ledarskap bedrivs och ledarna får en chans att inspirera unga drivna entreprenörer.

Deltagande ledare och UF alumner

Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande Göteborgs stad
UF alumni: Linn Franzén

Stefan Lövgren, handbollslandslagets General Manager
UF alumni: Torbjörn Olsson

Lena Smeby-Udesen, chef för Västra regionen Swedbank
UF alumni: Simon Skoog

Johan ”RedTop” Larsson, ägare och arrangör Pustervik
UF alumni: Josefin Axberg

 

*UF alumner är personer som drev UF-företag under sin gymnasieutbildning.

 

Nyheter

 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!
 • Ledare för en dag

  Fyrbodal Eventet Ledare för en dag genomförs i Sverige på flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF alumn möjligheten att få följa en ledare under dag på jobbet.
 • UF-alumnen Markus fick följa Filip Apelstav för en dag

  Östergötland Aktiviteten ”Ledare för en dag” genomförs två gånger per år flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF-alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF-alumn möjligheten att skugga en ledare en dag på jobbet.